2017. március 1., szerda

OLYAN LEGOLANDRE AD TÁMOGATÁST A KORMÁNY, AMELYET NEM IS TERVEZNEK MEGÉPÍTENI

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Vikár Anna
2017.03.01.


Aranyáron írták a tanulmányokat az Iparkamarának; megtartaná a kormány a tao-támogatások átláthatatlan rendszerét; vádat emeltek a Samsung vezetői ellen a Dél-Korea elnökének juttatott kenőpénzek miatt.





Ezekről ne maradj le!

Szép summát fizetett az állam Bánki Erik testvérének ingatlanjáért (Átlátszó)

Még lovat is vett a Samsung vezetősége a dél-koreai elnöki bizalmas lányának (Index)

Meghökkentő közbeszerzések a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Szép summát fizetett az állam Bánki Erik testvérének ingatlanjáért
A Baranya Megyei Munkaügyi Központ húsz éve bérel egy pécsi ingatlant egy cégtől, amely korábban Bánki Erik, a Fidesz helyi meghatározó arcáé volt, de azóta is a családban maradt. Már a szerződés megkötésekor gyanús volt, hogy a megyében jellemző szocialisták és fideszesek közötti alkuk része lehetett a bérbeadás. Most az állam 613 millióért vette meg az ingatlant, amelyet ‘99-ben még 76,6 milliós értéken apportáltak Bánkiék egy következő cégbe. (Átlátszó)

Még lovat is vett a Samsung vezetősége a dél-koreai elnöki bizalmas lányának

Megtörtént a vádemelés a Samsung január elején letartóztatott alelnöke, illetve további négy vezető ellen. Az alelnök elismerte, hogy 5 milliárd forint összegű adományt juttattak Csve Szunsil, az elnök bizalmasának alapítványának, de azt tagadja, hogy ezért a kormány támogatását várták volna, hogy felvásárolhassák vetélytársukat. A vád szerint összesen 10 milliárd forintnyi kenőpénz folyt a cégtől az államfő felé. (Index)

Meghökkentő közbeszerzések a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál
Nemrég független szereplők világították át az MKIK-t és súlyos visszaéléseket tártak fel. A szakképzési programok alakítására, megismertetésére elnyert uniós pénzekből olyan tanulmányokat fizettek, amelyeknek végső ára félmillió forintot is kitett oldalanként. A gyerekek buszoztatásával pedig olyan céget bíztak meg jóval a piaci ár felett, amelyik csak a szerződés megkötése után vette fel a személyszállítást a tevékenységi körébe. (Átlátszó)

Olyan projektre kapott pénzt Nyíregyháza, amelyről még nem is tárgyalt

Nyíregyháza polgármestere lelkesen hirdette a közösségi médiában, hogy a városban Legoland épül. Ilyen élményközpontból Európában eddig csak négy van, óriási turisztikai vonzerő lenne a megépítése. A kormány most adott 9,5 milliárd forint támogatást a projektre, csakhogy közben a Legolandek működtetését kizárólagosan gyakorló Merlin Entertainment jelezte, hogy nem tervez újabb központot nyitni Nyíregyházán. (Privátbankár)
Ha van még két perced:

Megtartaná a kormány a tao-támogatások jelenlegi rendszerét, így az uniós engedély meghosszabbítását kérték. 2015-ben 107 milliárdnyi adóforint vált átláthatatlan sporttámogatássá. (444)

Seszták Miklós szülővárosában, a folyamatosan épülő Kisvárdá
n most az atlétikai centrumot fejlesztik 408 millióból. A kivitelező a több, milliárdos közbeszerzést is elvivő Nyírépszer Kft.(Átlátszó)

A román alkotmánybíróság szerint túllépte a hatáskörét a korrupció ellenes ügyészség, amikor az országos tiltakozási hullámot kiváltó kormányrendeletet ügyében vizsgálódott. (Jogifórum)

Így árazza be a piac a korrupciót: néhány nap alatt 50%-kal nőtt a Konzum Nyrt. részvényeinek értéke, miután kiderült Mészáros Lőrinc bevásárolta magát.(Hír TV, HVG)

Simicskának áll a zászló az oszlopháborúban: másodfokon is kimondta a bíróság, hogy a főváros jogtalanul bontotta fel a Mahírrel korábban 25 évre kötött szerződést. (Index)

Nem lesz budapesti olimpia 2024-ben, így felmerül a kérdés, hova csoportosítják a forrásokat. A kormány még januárban úgy döntött, hogy több sportlétesítmény olimpia nélkül is megépül. (Index)

Sátoraljaújhelyen 2,5 milliárdból építenének egy 700 méteres függő üveghidat
, amely a világon a leghosszabb lenne. Reméljük olyan nyeri majd a közbeszerzést, aki érti a dolgát. (Vastagbőr)

Húsz éve tört ki a bankpánik, a félig állami félig magánkézben lévő Postabank körül. Nem tudni, hogyan terjedtek el hírek, de nem volt alaptalanok, ugyanis nagy hiány volt a banknál. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.