2017. március 17., péntek

ORBÁN SZERINT NEM A PÉNZ, HANEM A SAJÁT TEHETSÉGÜNK AZ ALKOTÁS KORLÁTJA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2017.03.17..


Unalomba fulladt az idei március 15-i ünnepségsorozat, a pártok jól láthatóan nem akarták feszegetni saját és szimpatizánsaik határait, így inkább nem mondtak semmi érdekeset. Így tett egyébként a Fidesz is, Tarlós István főpolgármester csaknem elaltatta a népeket poshadt törikönyv-ízű monológjával, Orbán Viktor pedig már magát is untatta a kötelező körös sorosozással meg brüsszelezéssel, nem is beszélve Európa határainak megvédéséről… Na de aztán! Visszakézből jött a pofon, illetve a saller, amikor az esti díszvacsorán a miniszterelnök új szintre emelte a cinizmust.

„Merész mondat, de megkockáztatom, hogy az alkotásnak Magyarországon lassan nem a pénz, hanem a saját tehetségünk adja a korlátját. Próbáljuk ki!” – kacsintott össze minisztereivel Orbán, miközben bejelentette, hogy idén 65 milliárd forinttal több megy kultúrára, mint tavaly.
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem oszt és nem is szoroz az, hogy egy kiváltságosoknak tartott eseményen mit mond Orbán Viktor, mert hát ezeken a helyeken kell egy valamilyen beszéd, mégsem lehet csak úgy, miniszterelnöki útmutatás nélkül falni egy ünnepi díszvacsorán. De azért az mégis csak elgondolkodtató, vajon mire gondolt Orbán, amikor a tehetséget nevezte meg az alkotás korlátjaként, és nem a pénzt. 2017-ben, Magyarországon.
Lássuk akkor, hogy is van ez a mocskos anyagiakkal meg a múzsa csókjával:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.