2017. március 27., hétfő

RÓZA NÉNI LÁZÁR JÁNOST IS NAGYON SZERETI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Vendégszerző: Róza néni
2017.03.27.


Nos, kedves gyerekek! Edgar bácsi ígért nektek sok-sok szép népmesét, híresnél híresebb mesemondókkal. Én viszont a mesemondókról fogok nektek mesélni.

Így hát míg A hazug legény meséjét Lázár Jani bácsi fogja nektek elmondani, én majd azt hogy: Így mulat egy magyar úr. Ő Viktorka után egy igen fontos, hacsak nem a legfontosabb emberke a mi kis országunk annál is nagyobb játszóterén.

Gondolom, hogy a heti ügyeletes mesemondónk mesehősével ellentétben azonban ő – mármint a mesemondó – soha nem hazudik. Ezért is hiszünk neki abban, amiket ő nyilatkozgatott az ő kis vagyonkájáról és jövedelmeiről az évek során, a Parlament honlapján valahol itt, meg a Kormány honlapján is, emitt ni. Kár lenne nem elhinni neki (akár a dupláját is), hiszen olyan szépen gyarapodott ő.

Annyit azért előljáróban érdemes tudni erről a szép szál, alig 42 éves fiatalemberről, hogy ő hivatalosan csak 2000-től bolyong a narancsködben, de viszont abban is igen jól tájékozódik. Jól tudott helyezkedni korábban is, mivel már jogi egyetemi tanulmányai alatt (1993-1999) akadt némi dolga a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal tájékán. Lehet, hogy ennek is köszönheti az első megszerzett több, mint 5 hektárnyi szántóját még tanulmányai alatt, 1996-ban. Vagy pedig a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt-nek (és ez itt kötelező háziolvasmány, gyerekek), ami 1993-ban egy állami gazdaságból alakult és jó sok fejlesztési támogatásban részesülget.

És mivel ismerjük mi jól ugye azokat a szavakat, hogy üveghegyzseb, meg átláthatóság, vagy transzparencia (na ez utóbbival van ugyan némi kis gond az utóbbi időben, mármint a Transparency-vel), nézzük és lássuk, miből is él a mi hősünk… vagy mesemondónk. Csak úgy transzparensen, összefoglalva ebben a kis táblicskuban:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.