2017. március 21., kedd

SEMJÉN VADÁSZ BARÁTAI ELBUKHATJÁK A GRASSALKOVICH-KASTÉLYT, DE MÉG MINDIG NAGY BIZNISZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.03.21.


Az egész, milliárdokból felújított kastélyt, tokkal-vonóval a vadászkamarának adták volna át ingyen, csak az MSZP megmakacsolta magát. A kórházra nincs pénz Hatvanban. 

2013-14-ben hirtelen lett pénz az évtizedek óta szétmálló Grassalkovich-kastély felújítására Hatvanban, egész pontosan 3,15 milliárd forintot utaltak ki rá, közpénzből. Azt tudni kell a kastélyról, hogy korábban kórház volt, még korábban technikum, előtte meg a szovjet katonák tüzelték el benne a méregdrága bútorokat (meg állítólag a helyiek is kimentettek belőle pár értékesebb darabot, de ez is csak legenda.) A kórház megújítására, adósságainak rendezésére sosem volt pénz, most is úszik az adósságban. Szó is volt róla többször, hogy bezárják, de a városvezetés mindig hősiesen kitartott mellette, hogy a helyieknek ne kelljen az egri kórházba átjárniuk.

A szocialista városvezetés és a Gyurcsány-kormány alatt többször neki akartak veselkedni, hogy legyen a kastéllyal és a kórházzal valami, de mindenki csak a vállát vonogatta, hogy nincs rá pénz. Az épület mállott szét és ott állt Hatvan közepén, mint valami memento: így nem szabad egy értékes épületet veszni hagyni.

Aztán jött a Fidesz, Szabó Zsolt lett a polgármester és hirtelen lett pénz; kórház helyett vadászmúzeumot csináltak a kastélyból és felújították
. A két Zsolt, Semjén és Szabó, illetve Áder János adta át boldogságban úszva, amit a 444 le is húzott, az Index beszámolója pedig egyenesen brilliánsra sikerült. ..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.