2017. március 29., szerda

SZÁMSZERÍJ ÉS RAKÉTA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.03.29.


Mai hír, hogy Széles Gábor cége, az Ikarus mégsem az örökmozgót fogja gyártani, hanem a technológiai fejlődés jegyében cseppfolyós földgázzal üzemeltetett buszok gyártásába vág bele.
Igen, kedves olvasó, jól látod, nem elektromos meghajtású jármű, nem is üzemanyagcellával üzemeltetett busz készül, hanem a gázüzemű buszt kívánják eladni neked, mint technikai vívmányt, a XXI. század első negyedében, felkészül a repülőgépszárnyakra kötözött libákkal hajtott szuperszonikus utasszállító repülőgép.
A gyártás beindítását az indokolja, hogy ez az üzemeltetés környezetbarátabb, mint az eddigiek.
Ez persze nem biztos, hogy így lesz, erre majd csak a mérések után derülhet fény, de hogy a buszok szebbek lesznek az eddigieknél, az már most is biztos, hiszen púp lesz a tetejükön, mint a teremtés legesztétikusabb állatának hátán.
Hogy melyik az?
A helyes megfejtők között egy marék datolyát sorsolok ki.

Tetszik nekem ez a megfogalmazás: környezetbarátabb buszok.
Nem, nem környezetbarát, hanem környezetbarátabb, ami igen rokonszenves megfogalmazás, hiszen a derék olvasó pozitív üzenetet kap, miközben olyan, mint a hajó kapitánya, aki bekiabál a szócsőbe? Gépház! Mennyi?
Harminc!
Mi harminc?
Mi mennyi?
Olyan ez, mint a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, mely tulajdonképpen egy befejezetlen mondat, - a vége - "Bangladesnél" - lemaradt.
Szeretett kormányunk így olyan, mint a mesebeli okos lány, hozott is, meg nem is, adott is, meg nem is - aztán ha valaki belekérdez a dologba, meg lehet magyarázni: egyelőre még nem teljesítünk jól, de már jobban, mint például Etiópia, habár ez nem biztos..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.