2017. március 17., péntek

TÁMADJÁK VAGY VÉDIK EZEK A MAFFIÓZÓK A BELÜGYMINISZTERT? KAMUGYANÚS MERÉNYLET PINTÉR SÁNDOR ELLEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.03.17.


Előzmények

Pintér Sándor soha nem kapott kenőpénzt Szemjon Mogiljevics orosz keresztapától

Jürgen Roth: Pintér Sándor titka

Orbán Viktor, a német bombagyáros és az orosz maffiafőnök – változatok egy kompromatra

A legújabb Clodo-botrány tetőzésekor jelent meg Tanyi György ügyvédjének irodájában Jakubinyi Róbert. Arra próbálta meg rávenni a jogászt szép szóval, majd fenyegetéssel, végül pedig vesztegetés ígéretével, hogy bírja rá házi őrizetben lévő ügyfelét, tartson nemzetközi sajtóértekezletet, ahol kellemetlen híreket – a kormánysajtó szerint koholt vádakat – hangoztat Pintér Sándor belügyminiszterről.

A hihetetlennek tűnő sztorit a kormány- és fideszes pártpénzekből fizetett Pesti Srácok plankolta föl. A cikk üzenete az, hogy Jakubinyit „egykori magyar titkosszolgák vagy külföldi szolgálatok” bérelhették föl a belügyminiszter lejáratására.

Ha így lett volna, az akció méltán pályázhatna a legostobább küldetés díjára. A XXI. században éppenséggel létezik a sajtótájékoztatónál szofisztikáltabb módja dokumentumokat/információkat teríteni a médiában. Ha valaki mégis az ortodox utat választja, miért hárítaná a munkát egy kétes szavahihetőségű, nyugalmazott maffiózóra? De még ha Tanyi remek szóvivőnek számít is a „megbízók” szemében, miért az ügyvédjét keresik föl, miért nem őt magát? Elég könnyű utolérni, el sem mozdulhat az otthonából. Házi őrizetben van az 1996-os Lakatos-merénylet ügyében.

Csakhogy tudomásunk szerint az abszurd eset, mármint Jakubinyi látogatása az ügyvédi irodában valóban megtörtént. A tényt megerősítette Tanyi ügyvédje, Kadlót Erzsébet is az Átlátszónak. Egyebekben azonban nem kívánt nyilatkozni a folyamatban lévő két procedúra – a Jakubinyi provokációja miatt frissen elrendelt nyomozás, illetve a Lakatos-ügy tárgyalása – eljárási érdekeire hivatkozva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.