2017. március 2., csütörtök

TITKOLJA A KORMÁNYBARÁT TV2, HOGY MENNYI PÉNZT KAPOTT AZ ÁLLAMI HIRDETÉSEKRE

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.03.02.


Megint fákat vágnak ki Budapesten, ezúttal egy fürdőberuházás miatt; a saját rokonának osztott uniós pénzt a Mol elnök-vezérigazgatója; Rogán Antal feltalálótársa százmilliókat kap állami cégektől.





Ezekről ne maradj le!


Hárommilliárd forintos fürdőberuházás keretében 246 fát vágnak ki a Csillaghegyi strandon (Átlátszó)

Hernádi a saját rokonának és régi üzlettársának, Garancsi Istvánnak is osztott uniós pénzt (Forbes/Direkt36)

Százmilliókat keres egy máltai fiókcég a kormány jóvoltából (Index)

Ha van 3 perced:


Hárommilliárd forintos fürdőberuházás keretében 246 fát vágnak ki a Csillaghegyi strandon

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. hétezer négyzetméteres fürdőkomplexumot épít a Csillaghegyi strandon. A hárommilliárd forintos beruházás alapkövét január végén tette le Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály gazdasági miniszter, és Szőke László, a BGYH vezérigazgatója. Azóta az építkezés előkészületei zajlanak, elkezdték kivágni a fákat. Összesen 246 fa lesz a gigaprojekt áldozata, és 94-et ültetnek helyettük. (Átlátszó)

Hernádi a saját rokonának és régi üzlettársának, Garancsi Istvánnak is osztott uniós pénzt
Súlyos szabálytalanságok és visszásságok történtek az Európai Unió egyik támogatási projektjénél, az induló innovatív magyar vállalkozások megsegítésére létrehozott Jeremie-programnál. Emiatt 2015-ben hónapokig szüneteltették a pénzek kifizetését, valamint 4,3 milliárd forintos büntetést is kiszabtak. A Jeremie-alapot Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató cége kezeli, amely 840 millió forintot adott Hernádi rokonának. (Forbes/Direkt36)

Százmilliókat keres egy máltai fiókcég a kormány jóvoltából

Rogán Antal feltalálótársához köthető az a cég, a Hunguard, amelynek egyik tevékenysége, hogy az erre törvényileg rákényszerített közműcégek számlázási rendszereit tanúsítja. A cég ezért a tevékenységéért eddig több mint fél milliárd forintot kapott az állami cégektől, miközben a tulajdonosi háttere homályos, és részben offshore tulajdonban van. A Rogánhoz köthető Csík Balázs korábban a nyerőgépek tanúsítása körül is feltűnt. (Index)

Elképesztően kínos helyzetbe hozza a TV2 titkolózása a teljes magyar médiapiacot

Hosszabb ideje bevált iparági gyakorlat volt mostanáig, hogy a Magyar Reklámszövetség minden év elején társszervezetekkel közösen nyilvánosságra hozza, hogy a hirdetők mekkora összeget költöttek el a magyar médiában. Most azonban a második legnagyobb piaci szereplő, a TV2 nem volt hajlandó adatokat közölni a 2016-os reklámbevételeiről, ezért az egész piacról sem lehet képet alkozni. A titkolózás oka az lehet, hogy nem akarják elárulni, mennyi állami bevételhez jutottak. (24.hu)

Lemondott hivatásáról a Budaházy-ügyben eljáró bíró, távozott a kollégiumvezető is

A Budaházy György és társai ügyében első fokon ítéletet hirdető, de azt a mai napig írásba nem foglaló bírónő, Kenéz Andrea, lemondott bírói hivatásáról. Felettese, a büntető kollégium vezetője pedig részben ezért távozott a posztjáról – ezt a Fővárosi Törvényszék elnöke, Fazekas Sándor mondta azon a sajtótájékoztatón, amelyen a bíróság tavaly évi munkáját értékelte. (Átlátszó)

Magyarország nagyon gyengén teljesít

Az Európai Unió friss versenyképességi statisztikákat közölt, amelyből kiderül, hogy Magyarország minden szempontból borzalmas helyzetben van. A 2013-as helyzethez képest minden magyar régió rontott a helyezésén, az egészségügy terén a legutolsók között vagyunk, és egyetlen hazai régió sem éri el még az EU-s átlagot sem. Észak-Magyarország az egykori kommunista országok régiói közül egyetlenként került rá a lecsúszó régiók listájára. (444)

Ha van még két perced:

20,8 milliárd forint is kevés a Vidámpark helyére tervezett Pannon Parkra; egyelőre csúszik a kivitelezés. (Átlátszó)

Senki sem tud úgy beszállni egy cégbe, mint Mészáros Lőrinc:
két és fél nap alatt 150 millió forintot keresett vele. (444)

A Booking.com kiskapuját használták ki azok az orosz állampolgárok, akiknek vízum kellett, de nem akartak egy éjszakát sem Magyarországon tölteni. (Index)

2013-ban Izsákon rendőrségi kihallgatás közben agyonvertek egy embert, akit egy stílfűrész ellopásával gyanúsítottak. A vadászházas izsáki polgármester elleni büntetőeljárásról viszont nem hallani. (Vastagbőr)

Beidézték vádemelésre Francois Fillont, a francia elnökválasztás konzervatív elnökjelöltjét, akinek családtagjai állítólag fiktív parlamenti állásokat kaptak. (MNO)

Még egyetemre jár a fiatal szlovén újságíró, de már eltávolítottak miatta egy vezető beosztású minisztériumi dolgozót. (Global Voices)

Csepreghy Nándor szerint
a magyar korrupciós vádaknak csak 10 százaléka mögött van valós korrupció. (444)

Semelyik magyar titkosszolgálatnak nincs saját műveletből származó információja
Matolcsy György jegybankelnök összeesküvés-elméletének alátámasztására. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.