2017. március 31., péntek

ÚJRA JÓL JÁRNAK A HAVEROK: KEDVEZMÉNYESEN VÁSÁROLHAT FOCIPÁLYÁT SESZTÁK MIKLÓS EGYETEMI BARÁTJA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Gödri Béla
2017.03.31.


Tizenöt milliárd forinttal gazdagodik L. Simon László volt kabinetfőnöke, ugyanakkor a miniszterelnök rokonainak sincs miért aggódniuk, hiszen a kormány egy veszteséges horvát cégcsoport felvásárlásán gondolkodik, melynek tulajdonosa Orbán Viktor rokona.




Ezekről ne maradj le

Ömlik a közpénz a propagandairodalomba (Átlátszó)

15 milliárd saját zsebbe (MNO.hu)

Balatoni focipálya egy régi egyetemi havernak (Index)

Ha van 3 perced:

Ömlik a közpénz a propagandairodalomba
“Amikor a szakma tart el, akkor meg kell felelned a hatalomnak”- nyilatkozta G. Fodor Gábor egy kormányközeli lapnak, annak kapcsán, hogy a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit kft.-t immár a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is felkarolta, így a szervezet már több, mint nyolcszáz millióból működhet. A dolog pikantériáját az adja, hogy a szervezet elvileg arra hivatott, hogy az ifjú irodalmárokat buzdítsa, segítse szabad önkifejezésükben, ám mindezt úgy valósítja meg, hogy egy kormányhatározat által jött létre és közpénzből a hatalmat szolgálja ki. (Átlátszó)

Tizenöt milliárd saját zsebbe

Jókora összeggel gazdagodott az Erzsébet Táborok Kft., melynek ügyvezető-főtitkára Hornyák Tibor L. Simon László volt kabinetfőnöke. A kormányközeli cég pályázatot írt ki hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására, majd egyedüli pályázóként meg is nyerte azt. A program keretein belül ők valósítják meg szálláshelyek üzemeltetését, a gyerekek étkeztetését, a személy-és vagyonvédelmet 2017 és 2020 között. A pályázat összértéke 15 milliárd forint. (MNO.hu)

Balatoni focipálya egy régi egyetemi barátnak

A napokban titokzatos vevőjelölt jelentkezett be a fonyódi Petőfi S.E. focipálya tulajdonlásáért. A nevét eltitkoló vállalkozó száz millió forintot ajánlott fel a városvezetésnek. A fideszes polgármestert ez annyira meggyőzte, hogy azonnal előterjesztette az eladási javaslatot. A fideszes többség mindenféle előtájékoztatás nélkül elfogadta ezt, így akár a jövő hónap elején el is indulhat a vásárlási folyamat. Az Index információi szerint azonban a titokzatos vásárló nem más, mint Seszták Miklós fejlesztési miniszter volt egyetemi barátja, Rátky Miklós ügyvéd, aki a vizes világbajnokságot szervező Budapest 2017 nonprofit kft.-nek is ad jogi tanácsot. (Index)

Tovább dagad a CEU-botrány
Miközben a kormány foggal-körömmel igyekszik Soros Györgyöt és a hozzá kapcsolódó szervezeteket ellehetetleníteni, addig a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára Berzétei Ákos vígan folytatja tanulmányait a kormány pénzén a Soros által alapított CEU-n. A Külügyminisztérium elmondta, hogy több intézményi dolgozójuknak is biztosítanak továbbképzést, továbbtanulást, akár a tandíj részleges vagy teljes megfizetésével. Cserébe elvárják, hogy a munkavállaló a szerződésben vállalt ideig a tárca munkatársa maradjon. Két héttel ezelőtt pedig Deutsch Tamás és Kovács Zoltán is büszkén vállalta, hogy a CEU-nak köszönhetően vehet részt az ország egy rangos megmérettetésen. (24.hu, 444.hu)

Ha van még két perced:


Bolba Márta lelkész is indul az áprilisi időközi önkormányzati választásokon Józsefvárosban. Tervei között szerepel többek között a lakhatási-és szociális problémák orvoslása. (Átlátszó Videó)

Titokzatos TAO támogatók
. 2016-ban majdnem 100 milliárd forint ment sportklubokhoz és sportszövetségekhez a TAO-nak köszönhetően, ám a nagylelkű adományozók nevei továbbra sem publikusak. (24.hu)

Mi valójában Donald Trump célja, és miért örül ennek Orbán? A napokban Donald Trump úgy nyilatkozott, hogy jó ötletnek tartja Nagy-Britannia kilépését az EU-ból. Egyesek szerint az USA világhatalmi érdekeit és befolyásait igyekszik növelni az EU kárára. (Political Capital)

15 milliárd veszteségű cégcsoport vásárlásán gondolkodik a kormány.
A cég azé a Vitézy Tamásé, aki a miniszterelnök, Orbán Viktor rokona. (Magyar Narancs)

Hiába támadjuk Brüsszelt, az uniós pénzek nélkül nem fejlődne a magyar gazdaság. A Miniszterelnökség számára készített tanulmányból kiderül, hogy az uniós források megléte nélkül a magyar GDP 1,8%-kal csökkenne. (MNO.hu)

Propaganda 0-24.
Az utóbbi időben zajló médiapiaci átalakítás kapcsán született tartalomelemzésben bemutatjuk a magyar médiapiac propagandagépezetét. (Mérték)

Családtagok foglalkoztatása a kormányzásban
. Egymás rokonait alkalmazzák a kormány tagjai. Luxus fizetések a rokonoknak. (Index)

További titkok a jegybanki alapítványok körül.
437 különböző tartalom helyett csupán 313 született meg 267 milliárd forintért. Hová tűnt a többi? (MNO.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.