2017. április 25., kedd

5 OK, AMIÉRT NINCSEN SZÜKSÉGED FOLYÓSZÁMLÁRA

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Gábor
2017.04.25.


5. Nem vagy Pali Madár, azaz eleged van a kamu költségekből

Mióta Rógán Tóni megmentette a magyar kisembereket a gonosz bankoktól, azóta a mi érdekünkből eltűntek a piacon a megkötések nélküli teljesen ingyenes folyószámlák ( @AxaBank hiányzol). Helyüket pedig a mégdrágább, mégtöbb feltételt kikényszerítő undormányok vették át. Gondolom nem csak nekem van elegem abból, hogy fizetek kártyahasználati díjat egy olyan kártyára, amit egyrészt nem kértem, másrészt soha nem aktiváltam.

Vagy a mindenféle jogcímen levont ilyen-olyan meglepi költségekről ne is beszéljünk, amire ha rákérdezünk, akkor a telefonos ügyfélszolgálat is hebeg-habog. Mert igazából senki nem tudja elmondani logikai érvekkel alátámasztva, hogy mi szükség van bizonyos költségelemekre, miközben tényleges szolgáltatást nem feltétlenül kapunk cserébe. Vannak olyan pofátlan csomagok, ahol díjat számolnak fel az internet bankért is.Érted??? Azért a rendszerért, ami alapból létezik és nem lesz drágább, mert Marika néni is online.

4. Olcsóbb a kp?


Nem akarom, hogy bárki átélje azt a felismerést, ami belém hasított két éve, amikor az egyik céges számlámnál jöttem rá egy turpisságra. Szent meggyőződésem volt, hogy a rendszer szereti az online ügyintézéseket és nekem is kényelmesebb posta helyett utalgatnom. Nah képzeljétek el, havi szinten több, mint 10.000 forintot spóroltam csak azzal, hogy elengedtem az utalásokat (és azoknak az undorítóan magas átutalási költségeit) és helyette hónap elején 1 összegben veszem le, amire szükségem van (mindezt 1.200 forintért 800.000-ig automatából).

Olyan, mintha a rendszer azt akarná, hogy éltessük a szürke gazdaságot és minél több kp legyen a zsebünkben. Mertha nem így teszel, hanem a lehető legtranszparensebb módon kezeled a pénzügyeidet, akkor garantáltan rá fogsz fizetni. Ez csak számomra ijesztő?

3. Félsz a következményektől


Veszélyes világban élünk, ahol bármikor beüthet egy csúnya válás, egy pereskedés, egy kártérítés, egy végrehajtás, egy bármi. Gyakorlatilag a folyószámlánkra szabad bejárást kap mindenki, aki egy picivel több jogkörrel rendelkezik, mint Gizike. Aztán jönnek a meglepetések, amikor tizenezrek-százezrek válltak köddé és még meg is kell köszönnöd. Az inkasszó nem igazán a barátunk, mert saját jogkörünket csökkentjük a végletekig és szabad bejárást engedélyezünk. A kedvencem az volt, amikor tévedésből a biztosító egy havi díj helyett hármat emelt le a számlámról. Persze megvolt adva felső korlát, összeglimit. De ez senkit nem érdekelt, mert a biztosító ugyan maximalizált összeget vehet le, de azt akárhányszor... Aztán fuss a pénzedért. Akkor inkább állandó átutalási megbízás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.