2017. április 5., szerda

A CEU SZÁMOKBAN - MAGYARORSZÁG LEGJOBB EGYETEMÉT NYÍRJA KI ÉPPEN A FIDESZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.04.04.



...Tavaly december elsején jelent meg a Times Higher Education felsőoktatás rangsora, amelyben ötven "fejlődő, feltörekvő" ország felsőoktatási intézményeit értékelték a szakemberek, a 300-as listára összesen 41 országból kerültek egyetemek. A sort két kínai és egy orosz egyetem vezette, de magyar is befért a top 20-ba. Jelesül épp a CEU, amely a 16. helyet kapta. A Semmelweis Egyetem a 65., a Pécsi Tudományegyetem a 122., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 123., a Szegedi Tudományegyetem a 129., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 154. szerezte meg, míg a Debreceni Egyetemet a 201-250. helyre sorolták.

Alig egy hónapja, március 9-én hozta nyilvánosságra a Quacquarelli Symonds legfrissebb tematikus felsőoktatási rangsorait. A QS tematikus rangsora (QS World University Rankings by Subject) 2011 óta évente jelenik meg. A listák összeállításakor a felsőoktatási intézmények elismertségét, a munkáltatók értékelését és a publikációk idézettségét veszi figyelembe. A legújabb képzési területekre lebontott lista alapján a CEU politikatudomány és nemzetközi tanulmányok programja a világon a 42. helyet érte el. Más magyar egyetem, vagy képzés a top 500-ba sem tudta beverekedni magát. A Szegedi Tudományegyetem a QS-rangsorban az 501-550. helyen szerepel. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 601-650. helyen, a Debreceni Egyetemet a 651-700., a Budapesti Corvinus Egyetemet a 701+ kategóriába sorolták a QS-rangsor készítői. Új magyar szereplő a listán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem, mindkettő a 701+ kategóriában szerepel.

Így már egyértelmű: a kormánytól teljesen független, egyetlen fillér adóforint nélkül üzemelő egyetemet be kell záratni Orbán Magyarországán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.