2017. április 21., péntek

A KÚRIÁHOZ FORDULT FELCSÚT, MERT SZERINTE A TAO-PÉNZ AKKOR SEM KÖZPÉNZ

ÁTLÁTSZÓ-MUTYIMONDÓ
Szerző: Szász Zsófia
2017.04.21.


Feljelentés kellett hozzá, hogy Bánki Erik kiadja a letelepedési kötvényekkel foglalkozó cég adatait; Péterfalvi a kormányzat által támogatott szervezetekre is kiterjesztené a civiltörvényt; most sem kell bíróság elé állniuk a Választási Irodás kopaszoknak.




Ezekről ne maradj le!


Nem kell bíróság elé állniuk az NVI-s kopaszoknak (24.hu)

Feljelentés kellett hozzá, hogy kiadják a letelepedési kötvényekkel foglalkozó cég adatait (MNO)

Elhalasztották a támogatást, változott a biatorbágyi jégcsarnok látványterve is (Átlátszó Blog)

Ha van 3 perced:

Nem kell bíróság elé állniuk az NVI-s kopaszoknak
A Fővárosi Törvényszék elutasította Nyakó István szocialista politikus pótmagánvádas indítványát, melyet az ismeretes, tavaly februári kopaszügy miatt adott be, azután, hogy a rendőrség arra jutott, nem történt bűncselekmény. 2016. február 23-án a Nemzeti Választási Irodában Nyakót az előtérbe tömörülő kigyúrt, kopasz férfiak megakadályozták, hogy elsőként adhassa le a vasárnapi boltzár elleni népszavazási indítványát. A bíróság most kimondta, hogy bár a politikust akadályozták a kopaszok, nem sértettje az ügynek, így nem jogosult pótmagánvádlóként fellépni. (24.hu)

Feljelentés kellett hozzá, hogy kiadják a letelepedési kötvényekkel foglalkozó cég adatait Szerdán adta ki Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a ciprusi Migrat Immigration Asia Ltd. nevű, letelepedési kötvényeket forgalmazó cég adatait. Bár erre már jogerős ítélet kötelezte a testületet, csak azután adták ki, hogy a Magyar Nemzet büntetőfeljelenést tett a Legfőbb Ügyészségen közérdekű adatokkal való visszaélés miatt. A papírokból nem derül ki, honnan értesült a cég a letelepedésikötvény-programról, az viszont igen, hogy a tulajdonos Bodó János először egy magyar cég nevében adott be állampapír-értékesítési kérelmet, pár héttel később pedig az időközben ciprusi cég nevében tette ugyanezt, ám a másik kérelmet nem vonta vissza. (MNO)

Elhalasztották a támogatást, változott a biatorbágyi jégcsarnok látványterve is
A javarészt TAO-támogatásból épülő másfél milliárd forintos biatorbágyi jégcsarnok támogatásáról tavaly döntött a helyi önkormányzat. Most rendkívüli testületi úgy határoztak, hogy idén 15 millió forintot adnak a projektre, a fennmaradó 285 milliót 2018-ban tervezik ráfordítani. Jelentősen változott a látványterv is, a Napur Architect Ktf. helyett a miskolci Sedilia Kft.-hez került a projekt. (Átlátszó Blog)

Felcsút a Kúriához fordul, hogy ne kelljen megmondania, mire költi a TAO-támogatásokat 
Bár a DK-s Földi Judit beperelte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy kiderüljön, kitől kapták és mire költötték a 11 milliárdt forintnyi TAO-támogatást, és meg is nyerte a pert, a Puskás Akadémia továbbra sem hozta nyilvánosságra a beszámolóit. Most közleményben jelezték, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, a TAO-pénz ugyanis szerintük továbbra sem közpénz. (444.hu)

Ha van még két perced:

Alapítványi tulajdonba került az Index Zrt.; Magyar Fejlődésért Alapítvány egyik igazgatósági tagja Nagy Ajtony Csaba, a Simicska Lajos-féle Közgép felügyelőbizottságának elnöke. (Index)

A TV2 a készítő tudta nélkül használt fel egy adatvizualizációt a Tényekben,
de cserébe még meg is hamisította (Vastagbőr)

Túl kritikus volt a bíró, az ügyészség lecserélte (MNO)

Péterfalvi Attila NAIH-vezér
ajánlott még néhány civil szervezetekre aggatható címkét Gulyás Gergelynek (Vastagbőr)

Műholdat fogunk fejleszteni
az oroszokkal (444.hu)

Rejtélyes módon elérhetetlenné vált a parlament.hu a CEU egyetemi hálózatáról (Átlátszó Oktatás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.