2017. április 7., péntek

A NEMZETKÖZI GYURCSÁNY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.04.07.


Ő mindennek az oka, ő az, aki metrót robbant Szentpéterváron, harci gázzal irtatja Szíria népét, ő az, aki eldönti az amerikai elnökválasztást, az EU sorsát, aki rémtörténetekkel szórakoztatja Európa népét.
Sztálin kutyafaxa volt hozzá képest, pedig ő aztán igazán brand volt a diktátorok között.
Nálunk is ő az oka a politikai fennforgásoknak, ő eteti kézből Vonát, ő fordítja szembe az országot az Unióval, horribile dictu ő az, aki lézerirányítású rádióhullámokkal olyan hatást gyakorol Miniszterelnök Urunk agyára, amitől teljesen olyannak néz ki, mintha  időnap előtt engedték volna ki a grazi klinikár - nem jó, mintha az intézmény bezárása után bentfelejtették volna a Hárshegyi Ideg és Elmegyógyintézet pincéjében és most szabadult volna ki a pincéb... - ez se jó, szóval, mintha gyakorló elmebeteg lenne - de hát az is lehet, hogy az...
Ő az a rémhírterjesztő, aki olyan ügyes, hogy amit mond, az hihető, de velünk nem lehet kikukoricázni, mert olyankor Obama az USA-ban nem engedi adásba...


A lényeg az, hogy a Nemzetközi Gyurcsányt Putyinnak hívják, olyannyira, hogy maga Gyurcsány is rá hivatkozik, mikor saját felülmúlhatatlan demokrataságát akarja illusztrálni.
Az, hogy a világ egyik meghatározó hatalmának vezetője, nem érdekel senkit, mint ahogy az sem, hogy neki nem ellenfelei vágyainak, hanem saját országa érdekeinek kell megfelelni.
Ez az aktuális érdek ma az, hogy Oroszországnak jelen kell lenni a Közel-keleti térségben, ezért minden olyan törekvésnek ellent kell állnia, mely vissza akarja szorítani a Kijevi Rusz  hajdani határai közé.
Így aztán a konfliktus folyamatossága biztosított, és ahogy Orbán Brüsszelt akarja megállítani, (ami amúgy vagy valami, vagy megy valahová...) úgy a nyugatiak Putyint akarják megállítani, ami konkrétan azt jelenti, hogy ki akarják szorítani Szíriából, s ezzel a közel-keleti térségből.
Pedig ha valaki, hát Oroszország igazán érdekelt az iszlám fundamentalizmus visszaszorításában, hiszen a volt Szovjetunió utódállamai közül nem egy rendelkezik jelentős iszlám lakossággal.

Annak idején Amerika az "ellenségem ellensége a barátom" szép elvét követve felfegyverezte az afgán szélsőségeseket, aztán az iraki fundamentalistákat, majd megjelentek fegyverei és az általa támogatott csoportok Szíriában és Líbiában is, és az Iszlám állam virágzott, mint éjszaka a tök, míg csak meg nem jelent Oroszország.
Az Arab Tavasz elhozta a népeknek az amerikai befolyás gyakorlati megjelenését is...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.