2017. április 20., csütörtök

A NEVED LEGYEN: BAROMSÁGOK PÜSPÖKE

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG 
- VENDÉG
Vendégszerző: Singing Jungle
2017.04.20.


Jánosnak lenni nem bűn. A neten kutakodva megálltam az első találatnál és meglepve olvastam, a név jelentése: Isten kegyelme, Isten kegyelmes. Abba most ne menjünk bele, hogy milyen tulajdonságokat aggattak a név mellé, mert ez bizony két Jánosra nem igaz. Az egyik bajszos, a másik meg a baromságok püspöke. Ez utóbbi „embert” Lázár János néven ismerjük. Névnek talán enyhe kifejezés ránézve, de igazán ez jellemzi őt. Hazudik reggel, délben, este. Lázárból valószínűleg egy igaz dolog távozik: az éj és a takaró leple alatt kisurranó lágy, ámde büdös, véletlen szellentés. Az ébrenléte alatt előadott verbális fekáliafolyamban annyi igazság van, mint egy nem létező csoport által elkövetett garázdaságért kiszabott ítéletben.

János (Lázár úr?), hivatkozom a Világgazdaságban megjelent cikkre. Ámbátor megjegyzem, tudom, felesleges. A hetente előadott verbális ámokfutása és tegnapi nyilatkozata tiszteletére, állampolgári jogaimnál fogva, felkenem a „Baromságok Püspöke” névvel.

Legutóbbi írásomban Fürjes Balázsnak is feltettem jó néhány kérdést. Ezúttal is feltennék néhányat, bár tudom, feleslegesen. Izzadva, összeszorított foggal próbálok értelmet keresni ott, ahol nincs. Pontosítok: számomra nincs, mert én nem vagyok fideszes. Öreg hibám, hogy gondolkodom, de amit olvastam, az alapján nem sokáig, mert még megérem, hogy saját, hazai gyártású fegyverrel lőnek tarkón a Duna parton… János (Lázár úr) érzi a halovány utalást a Bayer- és Orbán-féle uszításra, ugye?

A Hvg.hu-n nagyon jól kiemelték a baromságai lényegét, de engedje meg, hogy egy-két szót én is ejtsek. Essünk is neki:

A vállalkozások fő problémája nem a közműszolgáltatók, hanem a Fidesz-kormány. Egy – nem baráti – vállalkozás a kormány számára nem más, mint egy hétbőrös fejőstehén. Nyúzzák, fejik, amíg meg nem döglik. A terv inkább az lehet, hogy lazítanak bizonyos biztonsági és egyéb szabályokon, hogy a havercsávóknak még annak a minimális törvényi követelménynek se kelljen megfelelniük, aminek eddig meg kellett. Mindemellett nem hagyja ki a lehetőséget és előrevetíti zsigeri elnyomó ösztöneit:

A szolgáltatók hatalmát megnyirbáljuk, munkatempójukat gyorsítjuk. Jobban kell dolgozniuk kevesebb pénzért.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.