2017. április 23., vasárnap

A NEVED LEGYEN MOSTANTÓL: ORBÁN VIKTÁTOR!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.04.23.


Bármilyen meglepő is, a politikai logika azt sugallja, hogy a CEU és a civilek ellen indított sorosozással megspékelt kormányzati attak a Jobbik és a Fidesz között dúló háború főhadszíntere. Orbán Viktor már rég nem a baloldalon sorakozó pártokat tartja a legnagyobb ellenfelének, hanem a jobboldali vetélytársat. A kormány radikalizálódó politikája komoly veszélyeket rejt magában a Fidesz számára is, ám ha sikerül ezt a csatát megnyernie, akkor eltakaríthatja az útból az egyetlen olyan vetélytársát, amely elszipkázhatja tőle azt a 400-500 ezer embert, akik nélkül aligha nyerheti meg a választást 2018-ban.

Körülbelül félmillió szavazó miatt dúl háború a Fidesz és a Jobbik között, és ez az 500 ezer ember eldöntheti Magyarország jövőjét akár évtizedekre is. A helyzet ugyanis az, hogy egymás szavazóinak elhappolására indítottak támadást a jobboldali konkurensek, hogy megszerezzék azt a félmillió támogatót maguknak, akik átbillenthetik az erőviszonyokat. A Jobbik taktikája önveszélyes, ám ha mégis bejön, a Fidesz nagy bajba kerülhet. Ha a néppártosodás folyamata meghozza a várt eredményt, a szélsőségesből centristává váló Jobbik átcsábíthatja a mérsékelt fideszes szavazókjelentős részét, és ezzel a mérleg nyelvévé válhat az egy év múlva esedékes választásokon.

Csakhogy Orbán Viktort sem ejtették a fejére, és látva a körvonalazódó veszélyt, csapdát állított a Jobbik számára. És itt jön a képbe a CEU ügye, illetve a civilek elleni hadjárat. Olyan vehemenciával támadt az úgynevezett Soros-egyetemre a kormánypárt, hogy nem nehéz észrevenni az antiszemita vonásokat az ideológiájában. Ha a nyílt társadalmat hirdető, liberális eszmeiséget (is) magáénak valló amerikai-magyar egyetem ellen a Jobbik ágálna ennyire, akkor könnyen felfejthetnénk ennek az ideológiai hátterét, hiszen a párt törzsszavazói szimpatizálnak az ilyen rapid akciókkal, a "kozmopolita fészkek" ellen indított támadásokkal. Mégis a Fidesz vitte végig az ügyet, ráadásul azonnal rávetette magát a kormánnyal kritikus civilekre is, akik mögött szintén a nemzetközi nagytőke jeles háttérhatalmát, vagyis Soros Györgyöt vizionálják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.