2017. április 25., kedd

A POLGÁRHÁBORÚTÓL NEM LESZ JOBB

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.04.25.



Az elmúlt hetekben egyre durvábban felforrt az indulat a magyar politikában, és itt nem a tüntetéshullámra, olimpiai népszavazásra gondolok, hanem a tüntetésről hazafele úton megütött, CEU-ért tüntető srácra, a kocsmában megvert, CEU-s kitűzőt hordó arcokra, a metrón betámadott lányra, az MSZP-s aktivistára, akit mellbe ütöttek, vagy az olimpiai népszavazási kampányban résztvevő LMP-s aktivistákra, akiket üveggel ütöttek le, akiknek beverték az arcát, vagy a széttört pultokra, széttépkedett kampányanyagokra, vagy akár Mogamedre, aki a Szabadság téri szovjet emlékmű megdobálásáért fenyített be egy magyar állampolgárt.

De leginkább arra, hogy a kormány, a Fidesz részéről nemhogy csönd kísérné ezeket az eseteket, hanem a holdudvarból még erős tetszés is övezi őket. Bayer Zsolt bunyózni hívta a tüntetőket, múlt héten a Magyar Időkben fenyegették őket, Orbán Viktor szerint viszket a tenyér, Németh Szilárd pedig egyenesen örülne annak, ha a rendőrök megvernék a tüntetőket.

Persze nehéz bizonyítani a kormánypárti felbújtás és a valós cselekedetek közötti összefüggést, de alapvetően egy normális országban azt várnánk el, hogy kiálljon a kormány, és elítélje ezeket az eseteket. Ez pedig nem történik meg, ami mutatja, milyen irányba és milyen gyorsan zakatol a hajdanvolt magyar demokrácia.

Tíz évvel ezelőtt a Fidesz padsoraiból még kizárták a “Lógjatok!”-ot bekiabáló képviselőt, a közvélemény a politikai támadások után egyként ítélte el azokat, akik ütöttek, támadtak a politikai párbeszéd helyett...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.