2017. április 16., vasárnap

A SZEGÉNY EMBER HÚSVÉTKOR IS ÉHES

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2017.04.16.


Az ünnep első napján az MSZP megyei, városi nőtagozata várta ebéddel Debrecenben a nehéz sorban élő, kilátástalan helyzetben levő embereket.

Húsvét, a kereszténység legnagyobb ünnepe. Szerte a világon milliók emlékeznek a Megváltóra, aki kereszthalálával megváltotta minden ember bűnét, a feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták több mint öt éve, húsvét vasárnapján is vendégül látják azokat az embertársainkat, akik számára az ünnep is csak olyan napokat jelent, amikor nem tudnak mit enni.

Ebben az évben, az ünnep első napján, a megyei, városi nőtagozat várta ebéddel Debrecenben, a Petőfi téren, a nehéz sorban élő, gyakran kilátástalan helyzetben levő embereket.

Az ételre várók sora,mint az elmúlt öt évben mindig, most is hosszú volt.A délelőtt folyamán több mint 250 főt vendégeltünk meg. Közöttük nagyon sok az ismerős arc, ők már rendszeresen visszatérő vendégek. A sorban állók között voltak kisnyugdíjasok, utcán élők, gyermekes családok. Ilyenkor derül ki, hogy a milliárdokért szajkózott szlogen Magyarország erősödéséről mit is takar igazán. Vajon mi lenne, ha a Fidesz a közpénzt nem a Pasa parki szomszédok zsebébe öntené, hanem gondoskodna arról, hogy a szociális ellátórendszer hétvégén, és ünnepnapokon is várja a nélkülözőket. De, valószínűleg a magát kereszténynek mondó fideszes kormány tagjaiba, nem sok szociális érzékenység, irgalom szorult. A “plebejusnak” álcázott urak úgy gondolhatják, a nincstelenek többsége úgysem megy el szavazni, akkor minek költeni rájuk. Valószínűleg, ilyenkor az ünnep alkalmából buzgó hívőknek mutatják magukat, de a szívükig, a lelkükig nem ér el a szegények jajszava. Őket nem a nép, hanem saját bugyellárisuk vastagsága érdekli...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.