2017. április 25., kedd

A TITKOS NÉMET-LENGYEL CSÚCSTALÁLKOZÓ MARGÓJÁRA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.04.24.



Az ellentét Kaczyński és Orbán között ma már nem korlátozódik a Moszkvával fenntartott kapcsolatra, de a Berlinhez való viszonyra is kiterjed.

Miközben hivatalosan fagyos szelek fújnak a Varsó-Berlin vonalon – a legfrissebb hírek szerint – a felek titkos tárgyalásokat folytatnak a viszony normalizálása céljából, mégpedig a legfelsőbb szinten. Ez derül ki abból, a most napvilágot látott nem hivatalos információból, amely szerint tavaly július 12-én a német kormány egyik vendégházában a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalt egymással Angela Merkel német kancellár és Jarosław Kaczyński, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság Pártja (PiS) elnöke, a valóságos politikai irányítást kezében tartó, korlátlan hatalmú szürke eminenciás.

A Reuters által megszellőztetett és megbízható forrásokra hivatkozó hír szerint a találkozót a lengyel fél kezdeményezte, és Kaczyński, – aki hazájában igazi orosz- és németgyűlölő hírében áll – különös körültekintéssel készült rá, és igen személyes ajándékot vitt magával Merkelnek, nevezetesen egy festményt, amely azt a – ma Lengyelország területén található – házat ábrázolja, ahol a kancellár édesanyja született. A titkos megbeszélést a lengyelek a kulisszák mögött meleg hangvételűnek minősítik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.