2017. április 4., kedd

A TÖRPE FÖLFUVALKODÁSA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Andor Mihály
2017.04.03.


Az érdeklődő állampolgár érdekes jelenség szemlélője lehet az elmúlt pár napban: a törpe fölfuvalkodási folyamatának. A kisállatok kedvelői előtt ismert a jelenség, ami leggyakrabban a macskáknál figyelhető meg, amikor úgy próbálnak ráijeszteni az ellenségre, hogy nagyobbnak látszanak, mint amekkorák: megvastagszik a farkuk, feláll a szőrük, és fenyegetően oldalaznak.

Valami ilyesminek lehetünk tanúi most is. Adott egy kis ország, amelynek vezető törpéje világhatalmi tényezőnek tartja magát, de ezt talpnyalóin kívül senki nem ismeri el. Valahogy tehát nagyobbnak kell mutatnia magát, mint amekkora. Volt már néhány kísérlete, de mindhiába. A nagyobb fiúk vagy lányok észre sem veszik, pedig sokat hepciáskodik. De amikor szavaznia kell az Európai Unióban, akkor behúzza fülét-farkát, és úgy szavaz, ahogy kell. Ebből azonban senki sem olvassa ki a nagyságot, kell némi fenyegető oldalazás és felálló szőr.

Persze lehet valaki naggyá országépítéssel és jó kormányzással, de ha építeni nem tud, akkor mitől látszik nagy embernek? Hát attól, hogy valami nála nagyobbat rombol le. Csak a kezdőlökést kell megadni, a fölfuvalkodás aztán már megy magától, egyik lépés a másik után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.