2017. április 28., péntek

A VILÁGEGYETEM LEGÜGYESEBB GÁZSZERELŐJE, MÉSZÁROS LŐRINC AZ 5. LEGGAZDAGABB MAGYAR

ÁTLÁTSZÓ 
- MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.04.27.


Honvédelmi kérdésekben is csak és kizárólag Orbán Viktor szava a döntő; Habony Árpád és Schmidt Mária orra elől halászta el Simicska Lajos az Indexet; világszerte haldoklik az atomipar, de a magyar kormány önti bele a pénzt.
Ezekről ne maradj le!
Honvédségi szakértő: hivatástudat helyett szívatástudat (Átlátszó)
Orbán és Schmidt Mária benyelte volna az Indexet, Simicskának lépnie kellett (444)
Haldokló piacba tesz 3000 milliárdot a kormány (Index)
Ha van 3 perced:
Honvédségi szakértő: hivatástudat helyett szívatástudat“Katonák így még nem szívtak a Don óta, mint most a Fidesz éra alatt. Ennek oka főleg a kormányzópárt hadügyekben tapasztalható teljes felkészületlensége, köszönhetően Orbán Viktor kormányfő egyeduralmának, aki eljelentékteleníti a honvédelmi minisztereit azzal, hogy minden fontos döntés jogát magánál tartja” – írja Kovács Gyula nyugállományú katona, honvédségi szakértő. (Átlátszó)
Orbán és Schmidt Mária benyelte volna az Indexet, Simicskának lépnie kellettSimicska Lajos egyik cége április közepén hívta le az Index.hu Zrt.-re vonatkozó opciós jogát, majd a tulajdonjog egy alapítványhoz került. Spéder Zoltán bankár, az Index tulajdonosa tavaly kegyvesztett lett Orbán Viktornál, sorozatos támadások érték és minden fontos vagyoneleméről le kellett mondania, médiacégeit sem tarthatta meg. Simicska nem vehette nevére az Indexet, mert azzal a szerkesztőség szétesését kockáztatta volna, ezért találta ki az alapítványt, amely papíron független az oligarchától, a valóságban azonban ez kétséges. (444)
Haldokló piacba tesz 3000 milliárdot a kormány2017-ben szinte lehetetlen gazdaságosan atomerőművet építeni, erre utal számos, a világban tapasztalható jel. Például az, hogy hosszas szenvedés és brutális veszteségek után becsődölt a világ egyik legfontosabb atomipari cége, a Westinghouse, és kis híján magával rántotta a Toshibát is. A francia Arevát 10 milliárd euróért kell megmentenie a francia államnak, a paksi bővítést vezénylő Roszatom jövője pedig az orosz állam politikai-pénzügyi támogatásától és harmadik világbeli diktátorok szeszélyétől függ. (Index)
Védett tőzegláp mellé épül Fót mutyicsarnokaCsaknem egymilliárd forintos beruházásban épülhet meg Fót új sportcsarnoka, amennyiben sikeres lesz a projekt TAO-pályázata. Kis szépséghiba, hogy a legutolsó tervek szerint a 251 milliós önrészt álló és az ingatlant biztosító település csak tanítási időben kora délutánig, illetve évente még mindössze 10 napon használhatná az épületet. Az ingatlan, amire építkezni terveznek, törvény alapján védett láp szomszédságában terül el. (Átlátszó)

Ha van még két perced:
Tavalyhoz képest 26 helyet javítva, Mészáros Lőrinc már az 5. leggazdagabb magyar. (Napi)
Nemzetbiztonsági kockázat a kötvényüzlet? – legalábbis erre utal egy, a múlt héten elfogadott törvénymódosítás, amelyet egy salátörvényben rejtett el a kormány. (MNO)
A Macron-Le Pen párbaj háttere, a francia elnökválasztás első fordulójának tanulságai (Világtérkép)
Veszteséges cég fogja üzemeltetni a városligeti pavilonokat, a cég fő profilja 2014 óta textil, ruházat, lábbeli, és bőráru ügynöki nagykereskedelme. (Átlátszó)
Soha egy kormánynak sem volt olyan egyértelmű társadalompolitikája mint a Fidesznek, kár, hogy ennek a szegények isszák meg a levét. (Abcúg)
Az Európai Bizottság válasza a Nemzeti Konzultáció “kérdéseire.” (Vastagbőr)
Pontos, alapos, felelős tájékoztatás helyett továbbra is propaganda eszközzé silányított szócsőként működtetik az állami híradókat. (Mérték)
Néhány éve csak egy Opel Astra Classicja volt, ma már banktulajdonos és milliárdos Balog Ádám, Matolcsy György egykori jobbkeze. (444)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.