2017. április 26., szerda

ÁDER JÁNOS ELMENT A GIMNAZISTÁKHOZ, HOGY HÜLYÉNEK NÉZZE ŐKET

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.04.25.


Áder János környezetvédelmi órát tartott a Trefort Gimnáziumban, amin a globális felmelegedésről akart beszélni. Dicséretes törekvés ez, és fontos téma, ahogy az is korrekt, hogy Áder válaszolt az általános politikai jellegű kérdésekre. De ezt inkább köszönhetjük az egyébként jobboldali Csapodi Zoltán iskolaigazgatónak, mint a köztársasági elnöki hivatalnak. 

Mert amit Áder művelt, vérlázító volt.

A köztársasági elnök jogi érvekbe próbálta csomagolni a kormánypropagandát, kikerülte a kérdéseket, kibújt a kínos válaszok alól. Nagyon szép technikával a CEU-ról szóló kérdéseket egy csokorban tetette fel magának, hogy visszakérdezésre már ne legyen lehetőség.
Csak a legdurvább önellentmondások, direkt félrehallások és hazugságok Áder fórumáról:
  • Áder előbb elmondta, hogy a megújuló energia egy része már olcsóbb az atomnál, csak a tárolással van probléma (ez egyébként igaz is jelenleg, de 20 év múlva nem biztos, hogy igaz marad), majd később elmondta, hogy az atomenergia a legolcsóbb energia.
  • Áder szerint azért nem tartottak népszavazást Paksról, mert nem mentek át az állampolgári kezdeményezésre beadott népszavazási kérdések. Arról elfelejtett beszélni, hogy a kormány is kiírhatott volna népszavazást.
  • Áder Jánost arról kérdezték, mennyiben zavarja a munkáját a terjedő euroszkepticizmus. Áder válaszában arról beszélt, mennyire fontos a párizsi klímaegyezmény.
  • Kérdezték, mennyire hátráltatja Áder munkáját a zöld elnökségben, hogy a kormány adóztatja és tiltja a megújulókat. Áder válasza szerint ebben vitája van a kormánnyal.
  • Azt is megkérdezték, mennyit tett a magyar állam a globális felmelegedés ellen, ami Áder témája. A válasz szerint éppen a magyar klímatervet írják át, meg más terveket dolgoznak ki. Öt év elnökség után.
  • Áder előbb elmondta, a felsőoktatási törvény nem akadályozza az amerikai diploma kiadását, majd a beszélgetés végén elmondta, a lex CEU kapcsán a legrosszabb eset az lehet, hogy a törvény következtében 2018-tól nem adhat ki amerikai diplomát a CEU.
  • Áder szerint megoldható fél év alatt is, hogy a CEU-nak legyen amerikai kampusza, csak meg kell állapodnia egy másik egyetemmel. Csakhogy ennél a válasznál is felmerült a kérdés, amit az egyik diák fel is tett, viszont amire Áder már nem válaszolt, hogy ha a kormánynak nincs baja a CEU-val, akkor miért állítanak ilyen feltételeket? Szolgálja-e az ország javát, ha plusz feltételeket állítanak a CEU működése elé? Áder itt arról beszélt, hogy elvárható, hogy az amerikai CEU végezzen amerikai képzést. (De vajon ez miért fontos?)
  • Áder szerint nincs gond, mert New York állam és Magyarország között van oktatási szerződés a CEU-ról, így ennek a feltételnek megfelel az egyetem. Csakhogy Áder elfelejtette azt, hogy úgy módosították a törvényt, hogy az USA kormányával is kelljen szerződést kötni a külföldi képzés megmaradásáról.
  • Áder szerint az, hogy ő a nemzet egységét testesíti meg, azt jelenti, hogy nem engedhet egyik oldalnak sem, így lényegtelen, hogy pár tízezren tüntettek a törvény ellen. Csakhogy a kérdés, amire ezt válaszolta, arra irányult, hogy a két nap alatt egyeztetés nélkül áttolt törvényt, amely ekkora társadalmi felháborodást váltott ki, nem kellett volna-e visszaküldeni a parlamentnek. Erre már nem jött választ.
  • Míg Áder azt magyarázta, hogy csak pár tízezren tiltakoztak a törvény ellen, arra hivatkozott, hogy ő az elvszerűséget választotta a népszerűséggel szemben, amikor aláírta a törvényt.
  • Áder János még nem hallott szexista megjegyzést a parlamentben.
  • Áder János, mint köztársasági elnök, azért nem szólalt fel a Nemzeti Választási Irodában Nyakó Istvánt a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdés beadásában megakadályozó kopaszok ügyében, mert még a jogi eljárások nem zárultak le. Valójában múlt héten zárta le az ügyészség botrányos körülmények között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.