2017. április 27., csütörtök

AHOL EGY ÁTLAGSZAVAZÓNAK EZER ÉVET KELLENE DOLGOZNIA AHHOZ...

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.04.27.


Egy év alatt 100 milliárd forint. Ennyivel lett gazdagabb, pontosabban ennyivel gyarapodott Mészáros Lőrinc univerzális istenajándékának vagyona sacckábé 365 nap alatt. Ezzel az ötödik leggazdagabb magyar cím boldog tulajdonosává is avanzsált, miközben legutóbb még csak a megalázó 31. hely jutott neki a dicsőséglistán. Csányi Sándor örökös listavezetőt még nem sikerült ledöntenie, de ebben a tempóban már nem sokáig várat magára a bravúr (részletek ITT).

Már korábban is tettünk erre vonatkozó erőtlen kísérleteket, de lerajzolom újra, amit látunk. Annál is inkább, mert tudom, hogy sokaknak nincs idejük Orbán Viktor európai sikereinek ünneplése, a teli torokból sorosozás-migránsozás és a magyar jogállam hullája fölötti nemzeti-konzervatív-keresztény örömtánc okán marhaságokkal foglalkozni.

100.000.000.000 = 100.000 x 1.000.000, vagyis 100 milliárd = 100 ezer x 1 millió.

A reneszánsz disznó- és gázszerelő, médiamágnás és polgármester, építkezési guru és élelmiszeripari sarokkő, trafik-, futballklub-, Balaton-, szálloda-, kastély- és földtulajdonos, a nemzeti tőkésosztály legtehetségesebb tagja egy év leforgása alatt 20 milliárdos vagyonát 120 milliárdra gyarapította. Egy év alatt aki akart dolgozni, az dolgozott. Ő pedig köztudottan többet dolgozik, mint alszik. Mert a munkaalapú társdalom erről szól: hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar.

És bár a drága jó magyar emberek is nyújtották a nyakukat az elmúlt év valamennyi munkanapján, párhuzamosan ezzel a rettegésnek is szenteltek az életükből. Tapsoltak a pengésdrót-kerítésnek, fostak a migránsoktól, aggódtak a rezsicsökkentés miatt, szidták Soros Györgyöt és a liberális rontást, valamint Németh Szilárd erejével próbálták megállítani Brüsszelt. Ez idő alatt Mészáros Lőrinc, Zuckenberg-klón azt tette, amihez a legjobban ért. Gyarapodott. A becslések szerint vagyonát tehát egy év alatt hatszorosára növelte, és igaz ugyan, hogy ez nem kézzelfogható pénzt jelent, hanem ingatlanokat, cégeket, mindenféle ingó és ingatlan jószágot, a harácsolási teljesítménye nem mindennapi.

Már csak azért sem, mert a magyar gazdaság viszont egyáltalán nem tudta tartani a lépést az értelmes mondatokban beszélni képtelen, félművelt mangalicaszerelővel. Nem, nem az irigység beszél belőlem, hanem a nettó megrökönyödés. Ide is teszem legutóbbi sikere kapcsán elmondott megható szavait, hogy ne az legyen, hogy ok nélkül bántom szegény embert:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.