2017. április 14., péntek

AZ ANGOL JÖVŐT ÉPÍTEM

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Mick
2017.04.14.


Pedig mindenki jobban járna, ha rendes körülmények között a magyart építené Mick, de ezt már én teszem hozzá, és szerintem mire a poszt végére értek, ti is így gondoljátok majd. Elszántság, kitartás, tervezés – mindez együtt van a történetben, no meg a végén egy csattanó is. (A képeket köszönöm a szerzőnek.)

0. Előzmények

„Csapásokat adunk és csapásokat kapunk.” (A tanú)

Nálunk 2014 októberére vált olyanná a helyzet, hogy a korábbi években (!!!) az El_Innen könyvtárba gyűjtött, határátkeléssel foglalkozó weboldalakat már célirányosan látogattam.

A döntés még mindig nem született meg, nem szúrt eléggé a szög, de napról-napra érlelődött, hogy valaminek történnie kell, mert romló életkörülményeink, a kilátástalan jövő (egyéni és társadalmi) ellehetetlenítette magyarországi életünket.

Címszavakban: kereskedelmi főiskola, felsőfokú német, középfokút meghaladó angol nyelvtudás, 5 év multi (értékesítési vezető), saját KKV, a 2008-as válság kezdetekor az addigi legjobb év 100 M Ft nettó árbevétellel.

Onnan a lejtő: elmaradt céges fejlesztések, elhibázott üzleti döntések, végtörlesztéssel eladott CHF hiteles budai lakóparki lakás. Banki hitelek (céges és magán) visszafizetve, a lakás 10 M Ft-os önrésze elbukva, ahogy kell.

Mivel első cégem volt, és szerelmes voltam bele, egy időnek el kellett telnie, amíg felfogtam, hogy a korábbi elképzeléssel ellentétben nem a cégemből megyek nyugdíjba, és bizony fogok még alkalmazottként dolgozni, bár ez sem szerepelt terveim között.

Ha 2006-ban valaki azt mondja nekem, hogy 2016-ban tetőtől-talpig építőipari jelmezben (full PPE, lásd Diggerdriver posztjai) Anglia közepén General Site Operative-ként, kevésbé cizelláltan Labourer fogok tevékenykedni, csúnyán szemközt röhögöm. „Az élet nem habos torta, Pelikán.”

A magyarországi munkakeresés csoportos interjúkat, ügynöki munkákat, csodálatos lehúzásokat hozott – úgy tűnik a munkáltatókban az maradt meg az önéletrajzból, hogy tönkrement a vállalkozása = alkalmatlan, és nem az a rész, hogy elindította, felfutatta, évekig működtette, munkahelyeket teremtett = tapasztalt, tulajdonosi szemléletű...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.