2017. április 27., csütörtök

AZ EU DIKTÁTORA MEGINT SZEREPELT AZ UNIÓ SZINPADÁN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: KMH
2017.04.26.


...Boris János fordító és író ehhez képest tömörebben fogalmazott, de hasonlóképpen érvelve:

“Orbán a várakozásokkal szemben kifejezetten agresszív, támadó beszédet mond az Európai Parlamentben. Sorosozik, harcol. Kibírhatatlan. Most is mindent eltűrnek tőle?”

Nagyon sajnálom, de a válasz alapvetően az, hogy igen. Mindenki betölti a tőle elvárható és már megszokott szerepet. A liberális Guy Verhofstadt elmondja, hogy az egykor még liberális Orbán milyen köpönyegforgató meg hogy mennyire elvtelen. A zöldpárti Jean Lambert bejelenti, hogy ha Brüsszel valóban olyan lenne mint a Szóvjetunió – mint ahogy azt a kormányoldal szereti hangoztatni – akkor ma már európai tankok vonulnának London utcáin. Manfred Weber, a konzervatív EPP képviseletében elmondja, hogy nem érti minek kell most nekimenni a CEU-nak, ha 25 éven keresztül megfelelt a magyar államnak annak működése. Aztán gyorsan megvédi párttársát: Orbánt megköszönte, hogy szerepet vállalt a vitában, szemben a szocialista román kormányfővel, aki erre nem volt hajlandó, amikor éppen a román korrupciót tárgyalták.

A leghatékonyabb kritika Esther de Lange holland konzervatív képviselőtől jött aki azt kérdezte Orbántól, hogy attól érzi magát erős férfinak otthon Magyarországon, hogy Brüsszel ellen lázít? Ez azért is volt hatékony retorikai fordulat, mert Orbánéknál roppant fontos a férfiasság látszata. Ellenfeleit – elsősorban Vona Gábort, immár hónapok óta — éppen a férfiasság területén kérdőjelezik meg.

Hatékony verbális fordulat, ezért sem hall majd róla egy szót se az, aki az adófizetők pénzén fenntartott párttévéből (M1), a TV2-ből, vagy a Habony médiából tájékozódik. A Fidesz-médiából táplálkozó magyar azt hallja csak, hogy Orbán Viktor immár sokadszorra megvédte a hazát Brüsszel ellen.

Ebből a helyzetből igazán egy hatátos kiút lenne és ez az Európai Unióval kezdődik. Nekik kell lépni, már amennyire az uniós jog ezt lehetővé teszi. A diktátort megint színpadon szerepeltetni, aztán elmondani a kötelezőt rendszere ellen önmagában édes kevés az Uniótól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.