2017. április 26., szerda

AZ OROSZOK MÁR A HÁLÓSZOBÁBAN VANNAK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.04.25.


Talán a Kádár-korszakban sem volt olyan befolyása a szovjet hatalomnak Magyarországon, mint most az orosz kormánynak. Nem Gyurcsány Ferenc talányos bejelentése miatt állítjuk ezt, hanem mert az elmúlt négy év történései félelmetesen egy irányba mutatnak. Vannak persze a gyurcsányi zsarolós elméletnél enyhébb magyarázatai is Orbán orosz-barátságára, ám tény, hogy folyamatosan vonjuk ki magunkat a nyugati politikai- és kultúrkörből, és integrálódunk a keleti diktatúrák abszurd világába. Úgy is mondhatjuk persze, hogy az oroszok egyre beljebb jutottak a házunkba, és már nem a spájzban kucorognak, hanem a hálószobában várják, hogy valaki összefeküdjön velük.

Ahogy az egymást követő választásokon Nyugat-Európában, úgy várhatóan jövőre Magyarországon is az EU-barát és az unióval ellenséges erők összecsapását hozza majd a parlamenti voksolás. Maga Orbán Viktor célzott erre tavaly év végén, amikor a nagy lázadás évének nevezte 2017-et. Ő persze ez alatt azt értette, hogy az EU-ellenes erők a soron következő választásokon sorra legyűrik a Brüsszel uszályában szerencsétlenkedő demokratikus pártokat, ám egyelőre nem következett be a nagy áttörés. Úgy tűnik, ugyanis, hogy sem a hollandok, sem a franciák nem szeretnének maguknak olyan kormányt, amely kivezeti országukat az Európai Unióból, netán visszatér a korábbi nemzeti valutához, és elveti az eurót.

Bár a francia választás második fordulója még hátravan, és versenyben maradt a Front National, amely az EU-ból is kivezetné az országot, és a közös fizetőeszközt is száműzné Frankhonból, ám nagy valószínűséggel Emmanuel Macron lesz a befutó, aki inkább az unió megújításában látja a megoldást, mint a teljes kivonulásban. Az oroszok nem is tapsolnak az általuk nyíltan támogatott (és pénzelt) Le Pen-párt várható vereségének, és nem is palástolták csalódottságukat, hogy Hollandia után Franciaország polgárai is hitet tettek az európai értékek mellett. Nem marad más hátra számukra, mint tovább folytatni az aknamunkát olyan billegő országokban, mint Magyarország...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.