2017. április 20., csütörtök

BOTRÁNY! BELFÖLDRŐL MERIK BEFOLYÁSOLNI A BELPOLITIKÁT!

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Rátesi Margit
2017.04.19.


Nahát! Belföldről befolyásolja a belpolitikát! Vajon ki áll mögötte?

Egyenes-egyenes, görbe-görbe – nem folytatom ezt az ismert mondókát, „csúnya” szavak következnek. De az első sor nagyon jól jellemzi a ma regnáló Párt és kebelbéli ellenzéke (nem az MSZP) gondolkodásmódját.

A CEU elleni tiltakozás hangjai mögött elsikkad egy – a társadalom jóval nagyobb részét érintő törvény szigorítása. A civilszervezetekről van szó, amelyeknek megregulázására kerül sor a napokban. Törvénybe hoznák (fogják is), hogy minden társadalmi szervezetnek, egyesületnek, alapítványnak nyilvánosságra kell hoznia, ha a támogatói között külföldi személy/szervezet van, és a támogatás összege meghaladja a 7,2 millió forintot.

Állítólag az ”átláthatóság” miatt van erre szükség. Csakhogy: minden civil szervezetnek a működésüket felügyelő területi bíróságokon ma is kötelező évente számot adni a gazdálkodásukról. Bevételeikről, megjelölve, hogy azok honnan származnak, valamint a kiadásaikról is. Ezek az adatok nyilvánosak, bárki bármikor hozzáférhet. De a legtöbb ilyen egyesület, alapítvány a honlapján is közzéteszi támogatói sorát: részben ezt kérik is a támogatók, hiszen reklámértéke lehet, ha egy társadalmilag népszerű célra költenek. Vezetheti a további adománygyűjtés e szervezeteket: hátha másnak is kedve támad adakozni, ha látja, milyen cégek, személyek állnak ügyük mögött.

Hanem egyre-másra éri a kormányzati vád a Jobbikot, hogy „a szocialisták szekerét” tolja, amikor ellenzi például a szóban forgó indítványt. Nem találja ugyanis elég szigorúnak.

Ahogy Szávay István képviselőjük mondta a parlamentben: nemcsak külföldről lehet befolyásolni a belpolitikát, hanem belföldről is. Nahát, nem is tudtam, ha elmegyek szavazni, bűnösen befolyásolom a belpolitikát! Ha meg, teszem azt, tagdíjat fizetek egy pártnak, egyenesen a patás ördögök sorosává változom!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.