2017. április 13., csütörtök

CIVILEK VAGYUNK, SZABADOK VAGYUNK, MAGYAROK ÉS EURÓPAIAK VAGYUNK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Átlátszó
2017.04.12.


Több tízezer ember vett részt április 12-én a 17.30-19.00 óra között megtartott, több mint 100 civil szervezet csatlakozásával létrejött Hősök vétója eseményen a budapesti Hősök terén. A békés és erőszakmentes eseményen a tömeg egy „Civil” feliratot körülölelő szívet állt körbe, jelképezve, hogy a civil szervezetekre szüksége van Magyarországnak. Mindannyian civilek vagyunk és kiállunk a saját közösségeinkért, a környezetért és a gondolat szabadságáért.

A Parlamentnek benyújtott új civil törvény külön regisztrációra kötelezné azokat a civil szervezeteket, melyek a magyar állam költségvetési szerveitől függetlenül évi 7,2 millió forintnál nagyobb támogatást kapnak külföldről. A törvénymódosítás által érintett szervezetek eddig is minden jogszabálynak megfelelően és átláthatóan működtek: nyilvános volt, hogy milyen forrásból, mekkora összegű támogatást kapnak, és azt mire fordítják. Ez kiderül minden szervezet nyilvános éves beszámolójából is.

A rendezvényhez csatlakozott több mint 100 civil szervezet elutasítja a civilek törvény által tervezett megbélyegzését. Ezek a szervezetek tisztán, mindenféle titkolózástól és befolyásolástól mentesen végzik a hivatásukat, védik a gyerekek jogait, ételt adnak a szegény embereknek, hajléktalanoknak hajlékot, és dolgoznak egy tiszta, békés és egészséges Magyarországért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.