2017. április 20., csütörtök

CSAK EGY ÚJABB RENDSZERVÁLTÁSSAL LEHET MEGDÖNTENI ORBÁN HATALMÁT - TÖLGYESSY

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.04.20.




Hallgassa meg
Hallgassa meg

Az akadémiai világ és a jogász társadalom érdekeit is megsértette Orbán Viktor a CEU-t ellehetetlenítő törvénnyel – mondta a Klubrádió reggeli műsorában Tölgyessy Péter alkotmányjogász. Az SZDSZ és a Fidesz korábbi politikusa szerint, a miniszterelnök emellett megsértette a nyugati világot ismerő fiatalokat is, ezt mutatják az elmúlt hetek tüntetései is.
A megosztott ellenzék miatt kevés az esély a kormányváltásra – mondta az alkotmányjogász, aki szerint a nemzetközi helyzetnek is meg kellene változnia az Orbán kormány bukásához.

Az egykori politikus úgy látja a közjogi szerkezet Fidesznek kedvező átalakítása, amihez hozzátartozik például az alkotmánybíróság szétverése is, csak egyik oka annak, hogy nehéz leváltani a kormányt. A másik ok, hogy az ellenzéknek az "Orbánozás" mellett nincs igazi víziója az országról – fogalmazott Tölgyessy Péter.

A politikai elemző úgy fogalmazott, hogy ez a rendszer nem olyan, mint az orosz rendszer. Hozzátette, hogy ez nem diktatúra, ahol elvileg van hatalmi váltógazdaság, de ezt korlátozzák.

A politikai ellenzék tudja, hogy csak rendszerváltás lehetséges, ahol a magyar miniszterelnökkel együtt a rendszere is bukni fog. Orbán Viktor is érzékeli ezt és egy pici esélyt sem akar adni a kormányváltásra, mert sosem tudni, hogy miből lesz a bukás. Ezért kell szűkítenie a hatalomváltás elvi lehetőségeit - tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.