2017. április 7., péntek

CSÚCSRA JÁR A KORMÁNYZATI CINIZMUS A HATÁRON

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.04.07. 


Itt a tranzitzóna, nézzék meg jól, minden rendben, Magyarország betartja a törvényeket. Ezt akarta egy nagy csapat újságíró fejébe verni a Pintér Sándor belügyminiszter vezette delegáció a kibővített tompai tranzitot bemutató sajtóbejáráson. Arra vajon már nem gondoltak, hogy átnéz valaki Szerbiába, és kártyavárként dől össze ez a Patyomkin-falu?

Akit nem érdekel, hogy miben hazudik a magyar állam, és milyen cinikus praktikákkal bújik ki vállalt felelősségei alól, amivel MIGRÁNSOK (úgynevezett emberek) életét keseríti meg teljesen feleslegesen, semmit nem kockáztatva, az kattintson át még most máshova.

Börtönskanzen a határon


A hivatalos beléptetésre szolgáló tranzit nem más, mint kirakat: egy barátságtalan tábor fémkonténerekkel, rácsokkal, kilométernyi szögesdróttal és rengeteg egyenruhással, de a biztonság ugye fontos, és ezektől eltekintve mégiscsak emberiek a körülmények. Nem úgy, mint a határ túloldalán, a szabadkai téglagyártól a mocskos, komfort nélküli sátortáborokig.

Ettől még rossz a tranzitban, úgy is nyomasztó, börtön-szerű, hogy én bármikor elmehetek. Bár Pintér és a hivatalos szöveg szerint bárki elmehet, ugyebár Szerbia irányába, ezért tévedés fogvatartásról beszélni. Az Európai Tanács és emberi jogi szervezetek szerint ez nem így van, de pont a héten derült ki, hogy a kormánypártiak még a tudományos elitnél is dörzsöltebbek, úgyhogy ugorjunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.