2017. április 8., szombat

EGY ÉV SZÜKSÉGÁLLAPOT: ELJÖN AZ ORBÁN-SIMICSKA-ATOMHÁBORÚ KORA?

HVG ONLINE
Szerző: Gergely Márton
2017.04.07.



Épp egy év múlva választunk. A várakozások szerint Áder János köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írja majd ki a választásokat, és az április 8-a. Mi vár ránk az előttünk álló 365 napban? Lengyel László legyen a lábán, aki tippelni mer. Mi azért felöltöttük a szürke kardigánt, és számba vettük a lehetőségeket.

Orbán–Simicska-küzdelem az utolsó vérig

Az ikertornyok három éve vesztek össze, és a háborújuk végigkíséri ezt az országgyűlési ciklust. Ahogy Török Gábor elemző a 24-nek nyilatkozta: Simicska Lajos nagy stratéga hírében áll, és ha ez így van, akkor erősebb fegyvere is lesz Orbán Viktor ellen, mint hogy gecinek nevezze a kormányfőt. A politológus kegyetlen küzdelmet vár, és ha Simicska jól adagolja lövéseit, Orbánt akkor találja el érzékeny helyen, amikor már nincs idő gyógyulni.

A kérdés szerintünk sem az, hogy lesz-e háború, hanem csak annak intenzitása, az áldozatok száma, illetve az áldozatok személyazonossága. Simicska Lajos a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, minden szimpátiája a Jobbiké, és az ország érdeke, hogy Vonáék nyerjenek 2018-ban. A párt a nyilatkozattal párhuzamosan Simicska Lajos cégének reklámfelületein kezdett plakátháborúba. Az üzenetük: Orbánék lopnak. Kérdés, Simicska képes-e az állítást tényekkel alátámasztani (bizonyítékai csak neki lehetnek, a Jobbiknak nem). A Fidesz azzal támad vissza, hogy Simicska bábja lett Vona és csapata. A kérdés csak az, ha új csicskát talált az oligarcha, akkor 2014-ig Orbán Viktor is csicskaként szolgálta Simicskát? Ezt meg is kérdeztük személyesen a kormányfőtől (a választ nem olyan nehéz kitalálni). A háború kimenetelét annál lehetetlenebb megtippelni, hiszen csak az számít, hogy a másfél évtizede a Fideszhez hű másfél-kétmillió ember számot tevő részét sikerül-e eltántorítani (mint katolikus hívőket a pápa követésétől)....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.