2017. április 12., szerda

ELÉG VOLT! BEINTEGETETT A JÖVŐ ÁDER JÁNOS ÉS ORBÁN VIKTOR ABLAKÁN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2017.04.11.


Tegnap ugyan mindössze 1-2 ezer ember vonult végig a városon, hogy a Magyar Rádió Puskin utcai épületénél fejezze be a Sándor-palotánál kezdődő sétáját, ahová valaki kitűzte az EU-s zászlót. De ez az 1-2 ezer ember lényegében a semmiből verbuválódott. 1 órával azután, hogy Áder aláírta a lex CEU-t, este 8 óra körül indult a tegnapi tüntetés, és hajnali 2 táján fejeződött be.

A tegnapi tüntetés egészen spontán szerveződött, miután kiderült koraeste, hogy Áder János a vasárnapi, 80 ezres tüntetés, a nemzetközi politikai nyomás, több ezer magyar és külföldi közéleti szereplő, tudós, és ki tudja, hány civil támogató kérése ellenére is aláírta a lex CEU-t, az emberek elkezdtek gyülekezni a Sándor palota előtt. Míg az elején főleg szakkollégisták, egyetemisták voltak, a végére, amikor a tömeg levonult a várból, és beért a Magyar Rádió elé, már teljesen vegyes volt a társaság, az élő közvetítések hívására megjelentek azok, is, akiket igazán bánt ez a rendszer, az alsó-középosztály gyermekei.

Ez pedig azért lehet, mert ez a tüntetés már nem a CEU-ról szólt, nem is klasszikus kormányellenes tüntetés volt (bár annyiban igen, hogy a kormányt szidják a tüntetők, de hát kit szidnának?), hanem egyszerűen egy generáció mondta ki azt, amit a tüntetésen is skandáltak:

Elég volt!

És hogy miért rettenetesen káros az országnak az, ami történik, azt egy másik skandálás mondta ki, a “Kossuth Lajos azt üzenete” dallamára:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.