2017. április 10., hétfő

"ELEGÜNK VAN A MOCSKOS FIDESZBŐL!"

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.04.10.


A CEU ügye fontos, de itt már sokkal többről van szó. Vasárnap már nem akadémiai szabadságot követeltek a tüntetők és az örökzöld “szabad ország, szabad egyetem” is szórványosabban szólt. 70-80 ezer ember nem azért dugította be a belvárost, mert annyira érdekelné őket egy magánegyetem sorsa. Ez már az egész Orbán-rendszerről szól.






“Elegünk van!”
“Mocskos Fidesz!”
“Rogán Anti lop!’ (Rogán antilop)
“Ez a konzultáció!”
“Orbán, Lázár, Habony, undorító takony!”
“Ruszkik haza!

Ezek zúgtak egyszerre több ezer torokból. Elemi erővel tört ki az elégedetlenség az eddig rezignált emberekből, akiknek csak egy szikra kellett (ez volt a CEU-ügy), valami kapaszkodó és a következő pillanatban már kilométeres hosszúságban foglalták el a Nagykörutat.

Lehet más nem köti össze a vasárnapi tüntetőket, mint hogy elegük van, de az majd legyen azoknak a pártoknak a baja, akik maguk mögé akarják őket állítani. Most ez az “ELÉG VOLT!” bőven elég:

70-80 ezer ember élhette meg egyszerre, hogy nincs egyedül. Nincs egyedül a rossz közérzetével. Nem csak őt fojtogatja az ország egyre nyomasztóbb légköre. Nem csak ő undorodik a saját zsebét tömő fideszes elittől. Nem csak őt aggasztja, hogy az oroszok seggében vagyunk. És nem csak ő szeretne egy jobb, élhetőbb országot magának és a gyerekeink...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.