2017. április 21., péntek

ÉRIK A FIDESZ-KÉTHARMAD 2018-BAN

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Szárnyathy Géza
2017.04.19.


Kicsit Júdea Népe Front érzésem van (a mit adtak nekünk a fideszesek párhuzam természetesen nem áll). Sorra alakulnak a pártok, jaj, de jó, hahaha, reszkess, Fidesz, mert most mi jövünk! Aha. Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy áll Pukli igazgató úr pártja! Vagy Gémesié, aki sokkal nagyobb kaliber a szakmában, vagy akár a Mentális kedvenc pártja (és ez kéremszépen kivételesen nem irónia), a hiperértelmiségi, ergo teljes mértékben halálra ítélt PKP? A nagy csődületből a Kétfarkú és az olimpiával nagyot szakító Momentum szerzett egyelőre értékelhető támogatottságot, ismertséget. Oszt mit ér vele? Sömmit.

És akkor sem fog sokkal többet elérni, ha hatszor népszerűbb lesz, mint most. De azért ne legyen illúziónk, nem fog hatszor nagyobb népszerűséget szerezeni se a Momentum, se a többi kombipárt - az ezredfordulón így hívták a törpepártokat a Vajdaságban, mondván az egész tagság elfér egy kombi típusú gépjárműben. Node, ugorgyunk.

A feladat annyi - ahogyan azt Miki már taglalta - hogy együttes erővel el kell zavarni a pélóba Orbánt és az egész bábszínházat, a szar ellapátolása után, de idézzük inkább a Heti Válasz ájtatos főszerkesztőjének kedvenc hasonaltát, mert az annyira patetikus, szóval Augeiasz istállójának kitakarítása után ki lehet írni egy új választást akár a festékdobáló kiskrapek elképzelése szerint. De utóbbi mellékszál, mert a lényeg az istállótakarítás.

És hát itt lesznek a gondok. Mert nagyon úgy tűnik, hogy - maradva a példánál - az ellenzék már nagyon jól tudja artikulálni, milyen rohadtul büdös van az istállóban, sőt egyre több és több ló, tehén és mindenfajta patás ismeri be, hogy bár eddig rendkívüli módon meg volt elégedve az akolmeleggel, hát mégiscsak eljött a pillanat, amikor már nem lehet takargatni, hogy itt bizony térdig állunk a szarban, egyebeket illetően azonban meglehetősen nagy a hiátus. Például az még csak-csak szóba jön, hogy a lapátot meg kell fogni, de hogy hogyan lehet egységes erővel lapátolni, az már nem megy.

Konkretizálva. Heti öt tüntetést szerveznek a tököm tudja kik. És egy szempontból marha jó, hogy ők tököm tudják, mert legalább nem valami fostos párt vagy levitézlett politikus akar világot váltani ebben az évtizedben immár huszadszor, hanem újak, fiatalok, le nem vitézlett és nem erodálódott arcok. De annak sincs sok értelme, hogy akármilyen ügyről mindeki lehúzza a bőrt, mindenki megszervezi a maga tüntetését. Az erők szétforgácsolásának az a legjobb példája, hogy az Facebookon alakult egy csoport Tüntetők vagy mi szar néven (tök mindegy), aztán még egy ugyanezzel a névvel, és az első Tüntetők kérte a Tüntetők2-t, hogy változtason nevet, mert ez így zavaró...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.