2017. április 10., hétfő

EURÓPA VIGYÁZZ!

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.04.09.


Lehetett látni, hogy mire készülnek. Megmondták, igaz, nem bele a szemünkbe. De adtak füstjeleket, voltak mondatok, amelyekre lehetett volna figyelni. Alig kódolt gyomorforgató üzeneteket küldtek, még mielőtt hatalomra kerültek volna.

Ezt a cikket 2009. május 5-én írtam. Többen is írtak hasonlókat, de nem voltunk elegen és nem voltunk elég érthetőek, vagy hangosak. Lehet, azok voltak kevesen, akik hajlandók voltak meghallani azokat, akik Orbántól és a Fidesztől óvták Európát.

Ez az írás közel nyolc évvel ezelőtt jelent meg a Népszabadság internetes oldalán, egyetlen szót sem változtattam rajta.

Májusi üzenet Európának


Május másodikán a Budapesti Városligetben megint nem hallhattunk egy szót sem arról, hogy mit keres majd a Fidesz Európában. Milyen hírünket viszi majd a világba, hogyan fogja képviselni országunkat a nemzetközi fórumokon. Azt hallhattuk, amit már eddig is. Álruhába öltözött tolvaj kormányról és szélhámos milliárdosokról beszélt a Vezénylő Tábornok, éppen csak a karvalytőke nem lett név szerint megszólítva. Elég volt, harsogta többször is a Fidesz elnöke – börtönbe, börtönbe, válaszolta a feltüzelt tömeg.

Elég volt, ez most a legújabb jelszó. Magyarország legnagyobb, amúgy kormányzásra készülő pártjának elege van. Amúgy érthető, ha ki vannak akadva: lassan nyolc éve már, hogy nincsenek hatalmon, prominenseik korgó gyomorral szagolgatják a húsos fazék felől érkező ínycsiklandó illatokat, és bármennyire is igyekeznek, sehogyan sem tudják magukat a közös kassza kulcsához odaügyeskedni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.