2017. április 17., hétfő

EZ A 13+1 DOLOG, MELYEKBŐL NAGYON ELEGÜK VAN A MAGYAR FIATALOKNAK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.04.16.


A magyar fiatalokról eddig mindig az jutott a Fidesz stratégáinak eszébe, hogy, hogy nem érdekli őket a politika, ha van okostelefonjuk, melyet ingyenes wifivel működtethetnek és beülhetnek egy romkocsmába, ahol kiereszthetik a gőzt, akkor nem lesz velük gond. A CEU ellen indított kormányzati támadás azonban bebizonyította, hogy a magyar fiataloknak van erejük, érzik, hogy érdemes kiállni a jogaikért, és tudják, ha politikai véleményük van, attól még nem kell görcsbe rándulniuk és nem kell depresszívvé válniuk. Nevetséges, amikor megtévesztett, naiv emberekként vagy külföldi ügynökként próbálja őket a kormány beállítani. A fiatalok az egész társadalom elégedetlenségét vitték az utcára, és lényegében ugyanazok ellen a hazugságok ellen tüntetnek, melyek minden magyar polgár önérzetét bántják attól függetlenül, hogy kire szavaztak 2014-ben. Íme ezek közül 13+1 felháborító jelenség, melyek borzolják mindenki idegeit:

1. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett politikai árnyjáték kezdi egyértelművé tenni, mit is kell értenünk e megfoghatatlannak tűnő kifejezés alatt. Lényege, hogy akinek más véleménye van, másban látja a jövőt, a haladást, mint a kormány, azt megbélyegzik, és kitaszítják a NER-ből, így másodrendű állampolgárrá válik. Aki viszont becsókol a hatalomnak, olyan előnyökben részesülhet, melyekről mások nem is álmodhatnak.

2. Kezd elege lenni a fiataloknak a kormány deklarált szociális érzéketlenségéből. Nem elég, hogy az utóbbi hét évben meghozott törvények zöme a kiváltságos rétegek vagyonosodásához nyújt hátteret, a szociálisan ellehetetlenülőket még diszkriminálja is. Csak szavakban segíti az adósságcsapdába került embereket, a hajléktalanokat, közmunkába tereli az állástalanokat. Olyan szociális feszültségeket gerjeszt, melyek társadalmi robbanáshoz vezethetnek.

3. Sunyi módon, a választók háta mögött dönt a hatalom olyan közügyekről, melyekbe a társadalom minden tagjának ki kellene kérni a véleményét. Hatalmas, hosszú távú beruházásokat indítanának, melyek árát az adóforintokból teremtenék elő, ám a beruházások részleteit évtizedekre előre titkosították. Ilyen volt az olimpiai rendezés ötlete, illetve ilyen a paksi beruházás és a hozzá kötődő orosz hitel. Nem csoda, ha a miniszterelnök senkivel nem hajlandó vitatkozni ezekről a kérdésekről.

4. És ha már szóba kerültek az oroszok: A magyarok többségének elege van Orbán Viktor Putyin-imádatából. Az oroszoktól soha semmi jót nem kaptunk, Két forradalmunkat is leverték, egyszer pedig úgy felszabadítottak bennünket, hogy negyven évig itt is maradtak. Putyin épp azt az Európai Uniót akarja szétverni Orbán Viktor segedelmével, amely rengeteg ingyen pénzt ad Magyarországnak, hogy behozzuk évszázados gazdasági lemaradásunkat a nyugati államokhoz képest. A főként nyugati orientáltságú, angolul jól beszélő magyar ifjúság számára az orosz barátság értelmezhetetlen és visszataszító jelenség, mely a nagyszüleik retrográd világátigyekszik visszahozni.

Amíg a kormánypárti politikusok és cimboráik látványosan gazdagodnak, addig sokan külföldön keresik a megélhetésüket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.