2017. április 25., kedd

EZ NEM AZ AZ ORSZÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.04.25.


Túl sokszor elhangzik. Lassan elhisszük, azonosulunk vele. Nem szabad. Nem szabad elhinni, nem szabad elfogadni, nem szabad a magunkénak érezni. Ne kedveljük meg a minket túszul ejtőket, ne vegyük természetesnek a helyzetet és főleg ne gondoljuk, hogy nem lehet ezen változtatni.

Nem, nem ez az az ország, amelyik önként hátat fordít az európai közösségnek. Az csak Orbán és üzlettársai.


Nem ez az az ország, amelyik Oroszország csatlósa akar lenni. Csak Orbánék.

Nem ez az az ország, amelyben a korrupció elfogadott, természetes jelenség. Azok Orbánék.

Nem ez az az ország, ahol elsorvadt a szolidaritás, a rászorultak a saját mocskukban nyöszörögve, ellátatlanul, méltatlan körülmények között tengődnek. Az csak Orbán rendszere.

Nem ez az az ország, ahol egy tanulatlan gázszerelő multimilliárdos lehet és ezt mindenki elhiszi, elfogadja. Azok Orbánék.

Nem ez az az ország, amely megtagadja a demokrácia, a szabadság eszméit. Azok csak Orbánék.

Nem ez az az ország, ahonnan menekülnek a fiatalok, mert nem találnak jövőt maguknak. Az csak Orbán Magyarországa.

Nem ez az az ország, ahol gyűlölik az idegeneket, hátat fordítanak a rászorulóknak a keresztény erkölcsökre és a nemzeti kultúrára hivatkozva. Azok csak Orbánék.

Nem ez az az ország, amelyik nacionalista melldöngetés közben hazugságokkal tömi az emberek fejét. Azok Orbánék.

Nem ez az az ország, amelyik a legócskább, agresszíven tarháló koldus módjára tartja a markát, miközben ócsárolja azt, aki a pénzt adja. Azok csak Orbánék.

Nem ez az az ország, amelyik megtámadja a tudományt, a kultúrát, a fejlődést. Azok Orbánék.

Nem ez az ország az, amelyik árokba rúgja az idős, beteg polgárait. Azok csak Orbánék.

Nem ez az ország az, amelyik sunyi módon hazudik itthon, hazudik külföldön és megpróbálja szétverni az Európai Uniót. Azok is Orbánék.

Az ország nem azonos Orbánnal, nem azonos az ő üzleti körével, nem azonos a kormánnyal. Az ország egészen más. Az ország mi vagyunk.

Mi tiszteljük az európai közösséget és továbbra is szerves része akarunk maradni.

Mi soha többé nem akarunk függni Oroszországtól. Akár Putyinnak hívják a vezetőjét, akár másnak.

Mi küzdünk a korrupció ellen, nem akarjuk, hogy a mindennapjaink része legyen, nem fogadjuk el, nem tűrjük el.

Mi szolidárisak vagyunk, segítünk a rászorulókon, adakozunk, pénzt, ruhát, élelmet, az időnket, a munkánkat áldozzuk azért, hogy életben tartsuk a hatalom halálraítéltjeit.

Mi nem hisszük és nem fogadjuk el, hogy Orbán rokonai, ismerősei, vagy bármely más politikus rokonai, ismerősei rátelepedjenek az ország erőforrásaira és kiszívják azt, mint megannyi undorító, dagadt vámpír. Mi beszélünk erről, tiltakozunk, kiderítjük a valóságot, elmondjuk, kimondjuk az igazat.

Mi ragaszkodunk a szabadsághoz és a demokráciához. Nem engedjük megtörni a gerincünket, nem fogjuk be a szánkat, nem félünk.

Mi azt akarjuk, hogy a fiaink és a lányaink visszajöjjenek, hogy legyen miért visszajönniük. Élhető országot akarunk biztosítani számukra és a magunk számára.

Mi örömmel fogadjuk a vendéget, az asztalunkhoz ültetjük, megosztjuk vele az ételünket. Mi segítünk a rászorulón akkor is, ha nem járunk templomba.

Mi köszönettel fogadjuk a segítséget és tudjuk, hogy az nem alamizsna, hanem az Unió érdeke, hogy fejlődjön minden tagállam.

Mi kiállunk a tudományért, a kultúráért, támogatjuk, védjük azt. Mi utcára megyünk, ha be akarják zárni az egyetemeinket, mi sorban állunk a színházjegyekért, mi tiszteljük, magunkénak érezzük a szellem alkotásait.

Mi megszervezzük a hálózatainkat, hogy az ellátatlan idős emberek ne maradjanak magukra, mi gondosan becsomagolva tesszük a kuka tetejére a fél kenyeret, gyümölcsöt, konzervet, hogy ne kelljen a szemétben turkálva ételhez jutnia senkinek sem. Mi ételt osztunk, mi meleg ruhát, teát, gyógyszert viszünk nehéz sorsú embertársainknak.

Magyarország nem azonos Orbánnal, nem azonos a kormánnyal. Magyarország esendő, néha megbotlik, néha túlságosan türelmes, de alapvetően jó, befogadó, segítőkész, demokratikus, szabad és büszke ország itt, Európa szívében.

Tanuljuk meg, mert fontos. Nagyon fontos. Orbán Viktor NEM Magyarország. Magyarország mi vagyunk. Együtt. Mindenki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.