2017. április 13., csütörtök

FORRADALMI NYUSZI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.04.13.



Nem kedvező a hidegfront.
Ilyenkor a dolgozó nép kedve megapad a tüntetéshez, nem lehet a földre ülni, elázik a frizura, könnyen jön a torokgyulladás, ha egy jót ordítozik az ember.
A tetejébe itt a húsvét, és bár a nagypéntek munkaszüneti nappá tétele kedvezne a mérgelődésnek, a diákok száma lecsökken, márpedig tegnap tisztán látszott a különbség a szaxervezeti beszámolókon szocializálódott korosztály és a diákok tüntetése között - utóbbi mintha magávalragadóbb lett volna...
Azért reméljük, hogy ez a néhány nap nem töri meg a lendületet és a nyúl is tojik majd valamit Viktorkának, ami megmelengeti az ő pici szívét.

Mindenesetre állandóan van valami üröm az örömben, mert azt azért valljuk be, hogy nem nagyon bánkódunk azon, hogy a népköltészet szárnyakat kapott az utóbbi napokban, még ha annak szenvedő alanya Szeretett Vezérünk is.
Most éppen a Momentum népszavazási kezdeményezése az egyik dolog, ami messziről bűzlik.
A friss, ropogós párt nyolc kérdést hagyatott jóvá a Nemzeti Választási Bizottsággal.
Mit mondjak, mint kés a vajban, úgy jutott előre a dolog, nem voltak kopaszok, nem volt lökdösődés a beadásnál, nem volt időhúzás, továbbá elmaradt az ilyenkor szokásos csomókeresés a kákán is.
Fene tudja, engem a hajdani négyigenes népszavazásra emlékeztet a dolog, ahol a már megszüntetett Munkásőrség megszüntetéséről szavazott a nép, hogy aztán többi kérdés ennek farvizén gond nélkül átmenjen.
Közben két kérdést elutasítottak, egyiket a DK-s Varjú László hibás személyi száma miatt - érdekes, hogy egy pártnak nincs jogásza, aki átnézné a beadványokat, szerződéseket formai és tartalmi szempontból, ennek hiányára egyszer már ráment egy frakcióalapítás...
A másik egy kérdés formájában megfogalmazott feladatmeghatározást - Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2017/04/04-én hozott “lex-CEU” nemzeti felsőoktatásról szóló trv CCIV. módosítását a kormány visszavonja?
Itt is voltak hibák a személyi azonosítókban, de hát ez egy mikropárt beadványa volt, mely árthatott volna új Nemzeti Nagypártunk, a Momentum beadványának...

Bezzeg a Momentum kérdései!
Ebből kettő - bár látszólag egyaránt Gyurcsányra és Orbánra volt kihegyezve, a valóságban leginkább csak Gyurcsánynak árthatott volna, főként, ha Orbán az ellenzék szorgos segítségével ismét megszerzi a kétharmadot.
Gyurcsányt a parlament kétszer választotta meg miniszterelnöknek, ebből a kettőből összesen egy kitöltött ciklusnyi idő jön ki - a másik cikluson Medgyessy és Bajnai osztozik.
Gyurcsány a két ciklus kilencvenhat hónapjából összesen ötvennégy hónapig volt funkcióban az ismert körülmények között, a második ciklusát puccskísérlet, országgyűlési cirkuszok színesítették, az ellenzék az ő sikeres amortizálásával foglalkozott.
Gyurcsány most nem is akar és nem is tud miniszterelnök lenni, ezért lóg ki a lóláb a Momentum kezdeményezéséből, hiszen Orbán éppen harmadik teljes ciklusát tölti, ebből az utolsót nettó diktátorként...


2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.