2017. április 13., csütörtök

GYERMEKJOGI JELENTÉS 2016 (PDF)

HINTALOVON ALAPÍTVÁNY
Szerzők: Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
2017.04.13.




2017-ben nemcsak azt ünnepelhetjük, hogy 26 éve ismerjük a gyermekjogokat, hanem az 1997-ben elfogadott, tehát 20 éves gyermekvédelmi törvényt is. De vajon tényleg van okunk ünnepelni? Milyen most, 2–2,5 évtizeddel a gyermekjogok megjelenése után gyereknek lenni Magyarországon?

Idén először készült olyan átfogó vizsgálat a mögöttünk álló év gyermekjogi eseményeiről, amely képet ad a jogszabályi változásokról, a statisztikákról, a gyermekjogok érvényesüléséről és nem utolsósorban arról, hogy milyen gyermekjogi témák uralták a közbeszédet: hogyan gondolkodunk mi, felnőttek a gyerekekről.

2017-től kezdve minden évben elkészül ez a tényszerű, objektív – a problémákat és a pozitív eredményeket egyaránt számba vevő – jelentés, ami értékalapú, gyermekjogi megközelítést alkalmaz, de nem értékelő (így például ajánlásokat sem tartalmaz). Bízunk benne, hogy ezzel a jelentéssel olyan információforrást teremthetünk, amely növeli a gyermekjogi érzékenységet, és segíti mindazoknak a szakembereknek a munkáját, akik gyermekjogokkal, gyermekvédelemben dolgoznak...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.