2017. április 23., vasárnap

GYŰLÖLIK ŐKET, MERT TEHETSÉGESEK

SZTÁRKLIKK 
- VÁSÁRHELYI MÁRIA BLOGJA
Szerző: Vásárhelyi Mária
2017.04.23.


Amikor Magyarországon létrejön egy világszinvonalon teljesítő, kiemelkedő egyetem, akkor ebből nem az a tanulság, hogy ezt lehet, hogy képesek vagyunk erre, hogy a többi felsőoktatási egyetem számára is példát nyújt, hanem, hogy csináljuk ki, tapossuk el, romboljuk le.

Nem az a cél, hogy több ilyen, a középszerből kiemelkedő intézmény legyen, hanem az, hogy ez se legyen.

A miniszterelnök nem azért indít harcot, hogy minél több egyetem nyújtson olyan oktatást, amely világszerte elismert tudást ad, hanem azért, hogy a CEU saját erőből elért versenyelőnyét lerombolja.

És ez így van az élet minden területén. Aki megpróbálja a fejét kidugni a középszerből azt eltapossák. Ez a tehetségtelen és irigy középszer bosszúja. És ez így megy Magyarországon amióta világ a világ.

Ezért menekültek el innen a későbbi Nobel-díjasok, Hollywood megalapítói, a legtehetségesebb tudósok és művészek sora; Bartók és Teller, Neumann és Schiff és a sor vég nélkül sorolható.

Akik pedig itthon maradnak, azok a hatalom pribékjei gyűlölködésének teszik ki magukat. Ahogy Márai mondta: gyűlölik őket, mert tehetségesek.

És ez az ország ebbe gebedt bele az elmúlt századokban és ebbe fog belegebedni most is. Ugyancsak Márait idézve"amíg ezeknek szavuk lesz Magyarországon, addig ez az ország nem lesz nemzet, megbecsült tagja a világnak"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.