2017. április 28., péntek

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.04.28.


Nagy reményeim nem voltak, most mégis kicsit csalódott vagyok.
Ismerem a mieinket, de az ember mindig reménykedik, hogy most akkor talán mégsem megint ugyanúgy, most végre már megértettek egy-két dolgot azok, akik a demokratikus oldal politikai stratégiáját és taktikáját alakítják, már, ha vannak ilyenek egyáltalán.
Ebben egyre kevésbé hiszek, sajnos.
Nem vártam azt, hogy ultimátum lejárta után vezetőszáron, nehéz vasban vezetik el és vetik tömlöcbe Orbánt, de az azért nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen bejelentés után kell valamit adni az érdeklődő közönségnek.
Hát megkaptuk.
"Gyurcsány elismerte: furcsának tűnhet, hogy úgy beszélt erről, hogy nincsenek kezében papírok, de „hatalmas volt a dilemma”, ugyanis ha később kiderül, hogy tudott a papírokról, de nem szólt róla, az számára politikai értelemben „gyilkos lehet”, így vállalta a kockázatot, hogy nem marad csendben.Ezzel az ultimátummal azt akarta elérni, hogy világossá váljon Orbán álláspontja, és szerinte beszédes, hogy Orbán nem tagadott semmit – igaz, Gyurcsány konkrét, perelhető állítást alig fogalmazott meg.Gyurcsány ennél többet nem árult el az iratokról, de azt mondta, „nem tettem le arról, és ezt ajánlom komolyan venni, megszerzem a dokumentumokat, és abban a pillanatban nyilvánosság elé tárom” - írja a Magyar Nemzet.
Igaza van, már amennyiben a hűtlenség bűncselekményének vádja nem perelhető, vagy nem üldözendő hivatalból, de hát ez már régen nem jogállam...

Az iratok bizonyára megvannak valahol, de az ügy kezelése ebben a formában kontraproduktív, hiszen ezzel az akcióval Gyurcsány legfeljebb szánakozó vagy kárörvendő mosolyt csalhatott ki Orbán kommunikációs szakembereiből, ők ugyanis értik a szakmájukat, ellentétben a demokratikus oldal amatőrjeivel.
Ha nagyon erős formában állítok valamit, aztán nem tudom bizonyítani az állításom, akkor az ellenfelemet erősíti, engem pedig gyengít, és ennek eléggé tragikus következményei lehetnek, különösen választások előtt.
Olyan ez, mint amikor a cirkuszban egy óriási mozsárágyút megtöltenek puskaporral, majd elsütik, és a csőből kipottyan egy csokor virág - mosolyt fakaszt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.