2017. április 4., kedd

HIGGYÜNK ORBÁN JÓSZÁNDÉKÁBAN, EZ EDDIG IS BEJÖTT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.04.03.


A CEU „egy olyan hadseregnek a tiszti iskolája, amelyik kemény küzdelmet folytat a magyar társadalomban.” Ezt a kis velős meghatározást Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője adta hétfőn az Index kamerája előtt. Ugyanezen a napon, a parlamenti ülésteremből kisurranó – a sajtót próbálta elkerülni – miniszterelnök azt mondta a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslat kapcsán, higgyünk a magyar kormány „jószándékában”.

Miért is ne hinnénk?? Hiszen a kormány mindent megtesz, hogy hitünk és bizalmunk legyen abban a bizonyos jószándékban. Végülis alig egy hete kitaláltak egy teljesen kamu indokot, egy nem létező rendellenességet – aminek létezését az Oktatási Hivatal is tagadta –, majd erre a nem létező problémára adtak egy igenis létező választ, amely ha jogerőre emelkedik, akkor utána nagy eséllyel hazánk egyik legelismertebb felsőoktatási intézménye nem fog létezni. Miután kiderült, hogy a kérdéses szabálytalanságok nem léteznek, a kormánykommunikáció azt próbálta eladni, hogy a CEU nem tartja be a törvényeket, csakhogy az felejtették el hozzátenni, hogy a törvény, amit nem tartanak be, nem is létezik, hiszen csak egy javaslat még, aminek nincs valós hatálya.

A Kossuth Rádiónak pénteken Orbán Viktor azt is elmagyarázta, mennyire igazságtalan már, hogy a CEU egyszerre két, magyar és amerikai diplomát is ad a diákjainak, ez egyáltalán nem fair a magyar egyetemekre nézve. Vajon Magyarország miniszterelnökét miért zavarja, hogy lesznek olyan magyar diákok is, akik saját hazájukban ilyen versenyképes diplomát szerezhetnek, és miért nem azon dolgozik, hogy a többi magyar egyetem is profitálhasson a CEU létezéséből? Jó persze, azt akarja, hogy képtelenek legyünk elvándorolni, de látszólag ehhez nem kell CEU-s diploma, meg amúgy is, ő nevezte bátor, kalandvágyó ifjaknak azokat, akik külföldön is szerencsét próbálnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.