2017. április 20., csütörtök

HOGY SAJÁTLÁB SVÁJCBAN TANULHASSON, A TE KÖLYKÖD MEG TRÁGYÁT LAPÁTOLJON ÉLETE VÉGÉIG MÉSZÁROS FÖLDBIRTOKÁN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.04.20.


Szépen, választékosan, finoman kell fogalmazni, nehogy az érzékeny országlakó lelke sérüljön. Nem szabad káromkodni, mert a stílus maga az ember. Nem lehet indulatosan írni, mert az uszítás, gyűlölködés és fröcsögés. Higgadtan, semlegesen, távolságot tartva, lehetőleg röviden, mindenki szempontjait és érzékenységét szem előtt tartva, hárfazene kísérettel kell belesuttogni a langyos tavaszi estébe: lehetséges, hogy baj lesz. Talán nem fog minden úgy alakulni, ahogy azt a kormány mondja, bár én szeretek mindenkit, aki hetedik éve hatalmon tartja a rendszert, mert felebarátaim ők nekem. De azért mintha nem mindenki lenne elég körültekintő, amikor a jelenünket és jövőnket érintő döntéseket meghozzák. Mintha baj lenne.

Mintha kurvanagy baj lenne. A kormány (mi így nevezzük a bűnszervezetben elkövetett országrombolást, mert azt gondoljuk, hogy így kell nevezni) nem csak felülről veri szét szaros szívlapáttal az oktatást és vele az ország jövőjét, hanem az alapjait is bontja. És tudom, a hívek többsége nem érti, mi a büdös franc bajom van nekem ezzel, hiszen ő maga is iparit végzett és milyen szépen elvan ezzel most is. Szorgosan dolgozik, hatvanhárom éves korára ki is tudja nyögni a lakáshitel utolsó részletét, minden vasárnap templomban van, más kulturális éhség nem is gyötri. Nem jár színházba, koncertre, múzeumba, amúgy is messze van a legközelebbi nagyváros, ahol ilyesmi létezik, de egyébként sincs erre se ideje, se pénze, se igénye. Igen, leírtam az átlag Fidesz szavazót.

Nincs ezzel nagyobb baj, távolról sem kell mindenkinek agysebésznek, vagy filozófusnak lenni. Ha Orbán Viktor és bandájának tervei megvalósulnak, nem is lesz mindenki agysebész és filozófus, az hétszentség. Csak a tehetősek kölykei fognak eljutni odáig, hogy esélyük legyen továbbtanulni. És nem, rohadtul nem az orbánfóbia beszél belőlem. Nem gyűlölöm Orbánt. Megvetem, végtelenül kártékony, hataloméhes, telhetetlen, embertelen, torz és beteg személyiségnek tartom, de nem gyűlölöm. Azt viszont gyűlölöm, amit csinál és gyűlölöm, hogy megteheti.

Szétveri a CEU-t, rendben. A magyar felsőoktatást már amúgy is nagyjából romba döntötte, talán a CEU az egyetlen, ahová még nem sikerült benyomni a saját jó elvtársát, még nem sikerült a saját befolyása alá gyűrni az egyetemet. Mert Magyarországon az egyetemi autonómia megszűnt. Szinte tiltakozás nélkül. A felsőoktatásból folyamatosan szivattyúzza ki a pénzt a rezsim, az oktatás színvonala csökken. Egyre kevesebb család engedheti meg magának, hogy taníttassa a gyerekét, mert egyszerűen nincsen elég anyagi forrása. Akinek van, az meg inkább igyekszik külföldi egyetemre bejutni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.