2017. április 28., péntek

ILDIKÓ, AZT TUDOM MONDANI ÖNNEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.04.27.


ATV: Ön szerint mi lehet a titka Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének, aki a miniszterelnök úr jóbarátja is a saját elmondása szerint, hogy egy év alatt 23 milliárdról 120 milliárdra gyarapította a vagyonát, mégpedig úgy, hogy közbeszerzéseken nyert el mindenféle pályázatot? Mi a titka Mészáros Lőrincnek?


Lázár: Ildikó, először is azt tudom önöknek mondani, hogy amikor minden kérdésük Simicska Lajosra vonatkozott, a sajtó képviselőinek, akkor is már részben parlamenti képviselőként állhattam ezeket a kérdéseket, részben frakcióvezetőként, vagy államtitkárként, vagy miniszterként kellett ezekre válaszolnom… s most amikor másra kell, más személyt érintő kérdésre kell válaszolnom, akkor is fontosnak tartom annak a hangsúlyozását, hogy nem tartom helyesnek, hogy ha egy-egy vállalkozót, vagy egy-egy vállalkozást akár a parlamentben, akár a közbeszédben, akár a sajtóban pellengérre tűzünk, vagy kipécézünk. Csak azért, adott esetben, mert mondjuk egy-egy politikai párt mellett elkötelezi magát, vagy van az üzleti aktivitása mellett közéleti aktivitása. Ezt én egy fontos elvi kérdésnek tekintem.

Ildikó (ATV): Senki nem pellengérezte ki, legalábbis én biztos hogy nem. Én azért kérdeztem ezt, mert közbeszerzéseken nyeri el ezeket a pályázatokat.

Lázár: Még erre nem is válaszoltam, ha megengedi…

Ildikó (ATV): Vagyis közpénzről van szó.

Lázár: Ildikó, ha megengedi, akkor még annál az elvi álláspontnál tartanék a kérdésére adott válaszban, vagy a pre-válaszban, hogy megpróbálnám azt érzékeltetni, hogy vajon egy-egy vállalkozó zsebében matatni, az név szerint és konkrét vállalkozás szerint mennyire helyes és helytálló dolog. Én ezt az elvet képviselem akkor is, ha Simicska Lajosról van szó és akkor is, hogyha Mészáros Lőrincről van szó, mert azt gondolom, hogy a vállalkozás és az üzlet világa nem a politika és nem a közélet világa. De a konkrét kérdésére próbálok válaszolni. Csak megerősíteni tudom, amit mondtam az előbb az RTL kérdésére. Hogy kinek mennyi a vagyona, azt nem hiszem, hogy listák meg tudják állapítani, vagy listákból lehet rá következtetni rá pontosan.

Ildikó (ATV): Lehet, hogy több neki?

Lázár: Ildikó! A kísérletét, hogy belehúzzon valamiféle olyan válaszba, ami önnek tetsző, vagy a nézőinek, ezt azért tudom elhárítani, mert nem hiszek ezeknek a listáknak a hitelességében, és fogalmam sincs, hogy kinek mennyi pénze van. Nem is bújom ezeket a listákat másokkal ellentétben, csak amikor látom a hirdetéseket, eszembe jut, hogy vajon rajta van-e mindenki, aki nagyon gazdag Magyarországon, vagy a leggazdagabb magyarok valójában rajta vannak-e ezeken a listákon. Én ezekben a listákban nem hiszek, ezeknek a listáknak a hitelességét kétségbe vonom, nem kutatok senkinek a zsebében és fogalmam sincs, hogy kinek mekkora a vagyona, vagy mennyit gazdagodott. Én egy dolgot tudok önnek mondani: hogy van egy ellenzéki szervezet, amely folyamatosan vizsgálja 4-5 magyar vállalkozó közbeszerzésekből való részesedését – köztük Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Tiborcz István, Garancsi István, Mészáros Lőrinc vállalkozásainak a közbeszerzésekből való részesedését, s az elmúlt években ezeknek a vállalkozóknak a teljes cégportfóliója 5-7%-ban részesedett az összes magyar közbeszerzésből. 95%-ban nem ők nyerték a magyar közbeszerzéseket. Számomra ez rendkívül megnyugtató és választ ad minden kérdésre. S egyébként, hogy ki hogyan gyarapszik ebben az országban, azzal nem foglalkozom és nem is javaslom a politikustársaimnak, hogy mások zsebében kutassanak. Nem tartom magam kommunistának.

Nyilván nem szorul magyarázatra, hogy a franc tudja hányadik – de, tudom, a 86. – kormányinfó néven futó, a magyar választópolgárok heti kreténnek nézésére és a pofájukba röhögésre alkalmas műfaj mai részéből idéztem egy passzust. Ugyan nem vagyok sem Ildikó, a kommunizmusról sincs túl sok emlékem, és Soros György sem finanszírozza az áldatlan tevékenységemet külföldről, a hányinger kerülgetett, ameddig billentyűzetre vetettem ezeket a sorokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.