2017. április 11., kedd

ITT A JEGYZŐKÖNYV, AMI MAGYARÁZKODÁSRA KÉNYSZERÍTETT PINTÉRT A TANYI-ÜGYBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta-Rádi Antónia
2017.04.11.


Az Átlátszó megszerezte azt a helyszíni szemle jegyzőkönyvet, amelyben az áll, hogy Pintér Sándor, akkor még az ORFK főkapitányaként, 1996 novemberében igenis a helyszínen járt és intézkedett is a Lakatos Csaba fogathajtó elleni merényletkísérlet ügyében, a Tanyi-fivéreket fuvarozó autó átkutatásánál. Tanyi György ma a Lakatos-merénylet vádlottja, és nem mellékesen az egyik kulcsszereplője a Pintér elleni állítólagos nemzetközi lejárató akciónak. A helyszíni szemle jegyzőkönyvét nyilvánosságra hozzuk, és elmondjuk azt is, hogyan ment rá a jegyzőkönyvet készítő rendőrtiszt karrierje a több mint húsz éves ügyre.

A kormányszócső Magyar Idők napilap egy Pintér Sándor belügyminiszter ellen tervezett állítólagos karaktergyilkossági üggyel borzolta a kedélyeket számos cikkben Jakubinyi Róbert márciusi letartóztatása óta. A titkosszolgálati és nemzetközi kapcsolatokban is bővelkedő összeesküvők célja a kormánybarát sajtó szerint Pintér Sándor lejáratása, kompromittálása volna.

Ahogyan arról korábbi cikkeinkben már beszámoltunk, a titkosszolgálathoz köthető csempésztanyaként hírbe hozott Egy-Másért Alapítványnál felbukkant Jakubinyi Róbert a hatóságok szerint néhány hete rá akarta venni a házi őrizetben lévő Tanyi Györgyöt, hogy szökjön külföldre és Svájcban tartson sajtótájékoztatót a főbelügyért kínosan érintő esetekről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.