2017. április 25., kedd

JÖN AZ ÖRDÖG ÉS LEZABÁLJA A GELLÉRT-HEGY TETEJÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.04.24.


...Tehát. Németh Szilárd nem csupán végtelenül okos és humánus, hanem másodállásban jósként is tevékenykedik, amennyiben lézerélesen belelát a jövőbe, valamint Soros György fejébe is, ráadásul ezt párhuzamosan műveli. Nem kenyerem nekem Soros Györgyöt védeni, egyrészt, mert nem szorul rám, másrészt pedig mert én sem vagyok elbűvölve a működésétől. De ez egészen egyszerűen elképesztő, amit a Kósa Lajostól Lázár Jánosig terjedő űr kiöklendezik magából.

Egy pillanatig sem hiszem el (még Németh Szilárdnak sem), hogy bármikor is Sorosról szólt volna ez a történet. Ez az üzenet az ellenzéki pártoknak, a civil szervezeteknek, de főleg a szavazóknak szól. A saját szavazóknak, hogy lám csak, jön az ördög és lezabálja a Gellért-hegy tetejét, tőle kizárólag csak a jelenlegi kormány tud megvédeni benneteket. Sorostól is, a nyomában tóduló migránsoktól is és az elnyomó Uniótól is.

Másrészt ez a beszéd – és ugyanezt már hallottuk más kormánypárti politikusoktól, de még fogjuk is hallani, naponta többször – arról is szól, hogy élesedik a helyzet, már-már háborúban állunk, márpedig szerelemben és háborúban mindent lehet. Az ellenzék, a kormány politikájával – már amennyiben annak nevezzük a szabadrablást – egyet nem értők, az ellenzékiek kezdjenek el aggódni, mert a kormány a nyakukra fog lépni. Természetesen szigorúan a hon védelmében, a haza üdvére és a keményen értetlen kisember állagmegóvása érdekében.

Tudom, hogy én vagyok a paranoiás, de valamiért az az érzésem, hogy a hazudozáson és fenyegetésen túl van még egy rétege ennek és az ehhez hasonló beszédeknek. Mégpedig az, hogy – bár Orbán tisztában van vele, hogy Magyarország lakossága kifejezetten Unió párti – ki akarják vinni az országot a közösségből. A saját szavazóik támogatását akarják ehhez megszerezni. Ezért hergelik, ezért uszítják a híveiket ilyen végtelenül primitív, átlátszó, mindezek ellenére bizonyos körökben nagyon is hatásos módon.

Miután az Uniónak is elege van Orbánék működéséből és – szemben az elmúlt hét évvel – ennek hangot is adnak, egyre növekszik a nyomás a kormányon és a kormányban. A választás egyre közelebb van és ők nem bukhatnak. Bármit, mindent meg fognak tenni azért, hogy meg tudják tartani a hatalmat. Ha ennek a kilépés lesz az ára, akkor meglépik azt is, már ha engedjük.

Rezeg a léc a pártcsaládon belül is, márpedig azt a presztizsveszteséget nem engedheti meg magának Orbán, hogy kirúgják őket onnan. Akkor már jobb jóelőre rákenni Sorosra, jobb migránsozni, háborúzni és megjósolni azt a támadást, amit a tulajdon kormányunk tervez. Ellenünk. Ne legyen igazam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.