2017. április 18., kedd

KITÖRT AZ INFORMÁCIÓS HÁBORÚ MAGYARORSZÁGON

24.HU
Szerző: Kustánczi Norbert
2017.04.18.


Nem gondoltam volna, hogy valaha leírom a Magyarország és az információs háború szavakat egy mondaton belül, de csak kénytelen vagyok. Információs háborúval legutóbb az orosz propaganda térhódítása kapcsán foglalkoztam. Erről a videóról van szó. Összefoglalva arról szól, hogy az Oroszországot lassan gazdasági káoszba kormányzó Putyin egy darabokra hullott Európát akar, és emiatt elővette a hidegháború alatt csúcsra járatott propagandagépezet maradékát, újraformálta és hadba küldte. A Szovjetunió saját narratívájának terjesztése helyett a cél most inkább az összezavarás, a megtévesztés.

Nagyjából hasonló történik most Magyarországon.

Húsvét vasárnap délután volt, épp a legnagyobb lányomat próbáltam alvásra bírni. Nemrég születtek meg a kistestvérei, úgyhogy elég nehéz időszakot él át, sok könyörgés, meggyőzés, kedveskedés kell ahhoz, hogy a hiszti átalakuljon csendes pihenővé. Már pár perce béke volt, egyenletes szuszogás, amikor megzörrent a telefonom. Email. Ránéztem és megláttam az egyik TV2-s riporter levelét, amelyben leírta, hogy egy CÖF-közlemény alapján anyagot készítenek a Tényekben, és emiatt érdeklődik, miként befolyásolja a 24.hu szerkesztőségét Soros György, és valóban politikai szándékot szolgálunk-e ki újságírás helyett.

Először elkezdtem nevetni (persze halkan), hogy tényleg, TÉNYLEG a TV2 kérdezi tőlünk, hogy újságírás helyett politikai szándékok alapján készítjük a tartalmainkat? PONT ŐK?! Akik karaktergyilkolnak, lejáratnak, buziznak, megsértik az emberi méltóságot, végtelenül szakmaiatlanok és, valljuk be, bénák?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.