2017. április 10., hétfő

KIVONULT A FIDESZ, HOGY NE VIZSGÁLHASSA A NEMZETBIZTONSÁGI BIZOTTSÁG A KORMÁNYHONLAP OROSZ KÓDJÁT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Diószegi Horváth Nóra - Kálmán Attila
2017.04.10.


Határozatképtelenné vált a nemzetbiztonsági bizottság ülése, miután Németh Szilárd, a bizottság alelnöke és a fideszes képviselők felálltak, és elhagyták a termet. Méghozzá közvetlenül azután, hogy Szél Bernadett, az LMP társelnöke az Alkotmányvédelmi Hivatal felé azt a kérdést intézte, vajon miért egy orosz céget vont be a kormány a mostani nemzeti konzultáció adatainak feldolgozásához, hogyan történt a kapcsolat kialakítása, és valóban kihagyták-e a titkosszolgálatokat a kóddal kapcsolatos intézkedésekről. Szél kérdése után Németh és a fideszes kör szó nélkül kivonult, így Molnár Zsolt kénytelen volt az ülést határozatképtelennek nyilvánítani.

“2014 óta ülök a bizottságban, és ilyenre még nem volt példa, soha” - nyilatkozta a Kettős Mércének Szél Bernadett. “Olyan már volt, hogy kényes kérdésekben nem nyilvánítottak véleményt a fideszes képviselők, vagy csak simán leszavazták, de olyan, hogy szó nélkül kivonultak volna, nem történt még” - fogalmazott. Arról, hogy vajon mennyire tekinthető szabályosnak a fideszes képviselők tömeges lelépése, Szél nem tudott csak annyit mondott: fogalmam sincs, hogy ilyet elvileg lehet-e tenni, de hát ez politika, úgy tűnik, itt már bármit meg lehet tenni.”

“Nem ez lett volna az egyetlen kérdés, amit feltettünk volna ma a bizottsági ülésen, viszont az biztos, hogy ezt az ügyet sem hagyjuk annyiban. Büntető feljelentést már tettünk, de tervezzük a további lépéseket is, hogy kiderítsük, mi az igazság a magyar kormány és a Yandex közti együttműködésben. Amit itt látni kell, az az, hogy minden egy irányba mutat: a paksi összeborulás Oroszországgal, az iráni atompaktum, most a magyar kormány adatvédelmi szabályokat szeg meg egy orosz céggel karöltve… Mégis ki kormányoz itt?” - tette fel a kérdést Szél...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.