2017. április 8., szombat

KÜLFÖLDÖN ÁT KELL ÁLLÍTANI AZ AGYAT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.04.08.


A gondolkodásmód alapvetően meghatározza a külföldi boldogulást, legyen az egy általános hozzáállás, vagy éppen egy olyan hétköznapi dolog, mint hogy a megkeresett pénzt nem váltjuk át forintba. Erről, valamint a Los Angeles-i magyarok közötti kapcsolatokról is szól a Határátkelő első podcast minisorozatának harmadik, egyben befejező része, melyben a kérdező továbbra is Gwy, a válaszoló pedig Tamás.

Rövid összefoglaló az eddigiekből: Tamás két-három éve tervezgette az Amerikába költözést, újságíróként pedig kézenfekvő volt, hogy valamilyen tudósítói munkát próbál szerezni.
Ez végül úgy sikerült, hogy az akkori magyarországi munkahelyénél egyszerűen megkérdezte, mi lenne, ha tudósító lenne mondjuk Los Angelesben. Zöld utat kapott, ami eleve rögtön 50 százalékos sikert jelentett. Körülbelül egy évvel azután, hogy a tervezés elindult, a kezében volt a vízum.
Így került ki Los Angelesbe és lett az egyik legnagyobb magyar bulvárlap online részlegének videós tudósítója.
Az első rész (a YouTube-on itt hallgathatjátok / nézhetitek meg, SoundCloudon pedig itt) azzal ért véget, hogy Tamás arról beszélt: végig úgy gondol erre az egészre, hogy ez most az ő ideje, szerette volna, dolgozott érte, megpróbálta, és remélhetőleg sikerrel is jár (ez egy év kintlét után azért még szerinte sem dőlt el).
második részben aztán szóba kerültek a Magyarországon maradt ismerősök, kivel maradt meg, és kikkel nem a kapcsolat, milyen lelki zsarolások jelennek meg az ember életében, és kiderült az is, miért kell Magyarországon panaszkodni. (A YouTube-videó itt érhető el, a SoundCloudon itt hallgathatjátok meg a beszélgetést.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.