2017. április 28., péntek

LEHET, HOGY AZ EURÓPAI PARLAMENT MÁR A JÖVŐ HÓNAPBAN LEHÍVJA AZ ADU ÁSZT ORBÁN ELLEN - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.04.28.


Fogy a levegő Orbán körül Strasbourgban, de mivel a Bizottság továbbra is mismásol, egy néppárti képviselő úgy gondolja, hogy az Európai Parlament már a jövő hónapban megszavazhatja a 7-es paragrafus alkalmazását Magyarország ellen.

Macrontól mindenesetre Orbán nem sok jóra számíthat és a csehek, valamint a szlovákok is a németekhez húznak, semmint a különutas magyarokhoz és a lengyelekhez.
Egy politikai pszichológiai elemzés szerint Orbánt freudi viszony fűzi Soroshoz, illetve a politikai tekintélyhez.

A magyarországi német befektetők viszont attól tartanak, hogy megint jön a dirigizmus.

Die Zeit

Egy konzervatív EP-képviselő szerint igencsak ritkul a levegő Orbán Viktor körül. A magyar politikus most is magára haragította az EU-t, ám utána ezúttal nem sok történt, de hamarosan más lesz a helyzet. A luxemburgi Frank Engel, aki már nyilvánosan megkérdezte a Fidesztől, annak mi keresnivalója van még az EU-ban, illetve az Európai Néppártban, úgy látja, hogy ha a magyar kormány nem támadná az uniót, akkor azon a napon össze is omlana az egész rendszer. A miniszterelnök lassan felfogja, hogy számára lassan elfogy a pálya, ezért volt a héten a szokásosnál sokkal kevésbé agresszív Brüsszelben. Az interjúalany kiemelte, hogy a Néppártban már egyáltalán nem támogatják Orbánt. Immár csak megszokásból ismételgetik, hogy nem lehet kitenni, mert akkor elszabadulna, de ezt csak nyilvánosan mondogatják, a zárt üléseken ezt nemigen hozzák szóba.

Engel emlékeztetett arra, hogy a tegnapelőtti vitában a Néppárt frakcióvezetőjének felszólalása kétharmad részben bírálatot tartalmazott, ami idáig nem fordult elő. Viszont Orbánnal legalább lehet vitázni, mert ő ellátogat Brüsszelbe, nem úgy, mint Kaczynski. Ellenben továbbra is úgy áll, hogy a magyar miniszterelnök hazajön és itthon előadja a saját publikumnak, hogy minden úgy megy tovább, mint eddig. Nem alkalmas a normális együttműködésre az, aki folyamatosan zsebreteszi a közösségi támogatást, de közben kampányt szervez, ‚Állítsuk meg Brüsszelt!‘-jelszóval. Itt nem lehet megkerülni a szavazati jog megvonását tartalmazó 7-es paragrafust. Engel reméli, hogy az Európai Parlament már májusban eljut idáig, ha már a Bizottság vonakodik élni az egyetlen hatékony eszközzel, amivel meg lehet fegyelmezni egy renitens tagot. A Néppártban nem Engel az egyetlen, aki emellett van. És biztos abban, hogy amikor szavazni kell róla, többségben lesznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.