2017. április 14., péntek

MAGYARORSZÁG NEM A FIDESZ HŰBÉRBIRTOKA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.04.14.



Az elmúlt napokban valami megmozdult Hunniában. Egy új generáció, a rendszerváltás után születettek ezrei tiltakoztak a lex CEU ellen, emelték fel hangjukat a civil szervezetek érdekében. A sok tízezres tömegben ott voltak a korábbi tüntetéseken résztvevő civilek, együtt a demokratikus ellenzéki pártok szimpatizánsaival. A békés, emelkedett hangulatú demonstrációkon résztvevők egyértelműen jelezték, hogy elég volt a Fidesz önkényuralmából, az ország tönkretételéből.

A magyar emberek többsége nem kíván gyűlöletben, félelemben élni, a szabadság tiszta levegőjére vágyik. Elegük van az ország szétlopásából, a fideszes helytartók uralmából. Elegük van abból, hogy a nemzet gázszerelője, a hatalom csókosai soha nem látott mértékben gazdagodtak meg – mindezt közpénzből. Nem felcsúti kisvasutat, üresen álló stadionokat, presztízsberuházásokat akarnak. A magyarság jövőjének záloga a tudás, a magas színvonalú, önálló gondolkodásra nevelő oktatás. Kiművelt emberfők sokasága kell hazánk felemelkedéséhez.

Olyan egészségügyet akar a magyar nép, amelyben – az anyagi helyzettől függetlenül – azonos esélyei vannak mindenkinek a tisztességes ellátásra, a gyógyulásra. Nem halhat meg senki azért, mert mire a várólistán rákerül a sor, esélye sincs a gyógyulásra.

Be kell fejezni az ország szétlopását, fel kell számolni az élet minden területén jelen lévő korrupciót. Magyarország, nem lehet a Mr. 20 százalékok országa. Az EU-tól hazánkba érkező, eredetileg a gazdaság felzárkóztatását segítő milliárdok a hatalomhoz közelállók szabad prédái lettek. Naponta mintegy 2,2 milliárd forint uniós támogatás érkezik az országba.

Ennek ellenére, a gazdaság fejlődésének üteme a béka feneke alatt van. A közbeszerzések túlárazása a rendszer működésének természetes velejárója; zsákszámra öntik a közpénzt a párt-közelinek mondott oligarchák, Pasa-parki cimborák, rokonok, sógorok, és egyéb jóbarátok zsebébe. A miniszterelnök kebelbarátja, a nemzet „örökös” gázszerelője, talán már maga sem tudja, hány cég van a nevén, hol szerzett éppen befolyást. Ügyes ember lehet, hiszen az elmúlt évben már az ország egyik leggazdagabb embere volt. Vagyonánál talán csak az arroganciája nagyobb...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.