2017. április 4., kedd

MAJD ÁTMEGYÜNK A HÍDON, HA VISZKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.04.04.



Győzelem! Az Orbán Viktorhoz hűséges pártkáderek legyűrték az országot. Már megint. Másfél millió hívük most boldogan tapsikol (ebből nagyjából másfél milliónak fingja sincs róla, miről is van szó), a kormányhirdetésekkel (állíccsukmegbrüsszelt) teleszórt pártlapok elélveznek örömükben. Győztek, megint győztek és újra győztek. Ők. Jól van. És most? Hogyan tovább?

Tudom, nem arról szól, hogy be akarják zárni a CEU-t, dehogy. Csak ugye a törvény az törvény. Az a törvény, amit ma hoztak meg. A csirkefarhátnak tök mindegy, hogy működik, vagy nem működik az egyetem. A csirkefarhátnak az is tök mindegy, hogy akár csak egyetlen egyetem is működik-e az egész országban. A csirkefarhát felvonja a vállát, mert mit érdekli őt bármi is? Semmit.

A büdösrohadt hazaáruló bolsik megint megszívták. Mármint mi, mindannyian. Mert a kormány és hívei nem Soros ellen, nem is Brüsszel ellen harcolnak évek óta, hanem a saját országuk, annak lakói ellen. Bizony. Komolyan gondolja azt valaki, hogy Soros, Brüsszel, a rohadék Unió nem szarja le, hogy mi történik itt? Elárulom: senkit nem érdekel. Sem Amerikában, sem Európában nem lesz attól drágább a kenyér, ha itt mi kinyírjuk egymást.

Fűrészeljük magunk alatt a fát és most úgy néz ki, sikerül, elvágtuk. Van egy rossz hírem, drága örvendező harci-fideszesek! Mindenki rajta lóg azon az ágon. Ti is. Mindenki pofára fog esni. Ti is. Nem csak a rohadék liberálisokkal csellózik ki a kormány. Veletek is. Nem csak a liberálisok gyerekei menekülnek innen, a tieitek is.

Tudom, mert látom ezer kommentben: ha nem tetszik, el lehet innen menni. Az öntudatos hazafiak, a mélyen vallásos, iskolázatlan, a kommunizmust és az erős kezű vezetőt visszasíró, a szabadsággal mit kezdeni nem tudó, lecsúszó, vagy soha felkapaszkodni nem tudó szurkolók ebben látják a megoldást. Mehet mindenki, amerre lát. Oké, megyünk. A kérdés már csak az, hogyan marad talpon az ország? Mert nagyjából azokról beszélünk (akiknek menniük kellene), akik meg tudnak kapaszkodni más országokban is. Mert szakmájuk van, mert jó szakemberek, magasabb iskolai végzettségűek, nyelveket beszélnek.

Ez az ország már elveszítette a magasan kvalifikált rétegének jó részét, nem is egyszer. Utoljára 1956-ban és most is. Aki még itt maradt, az elmegy. És? Akkor minden rendben lesz? Mészáros Lölö és a többi sajátláb majd visszalapátolja a kitalicskázott pénzeket? Vagy újra megtermeli a javakat a békemenet? Lemondanak a nyugdíjukról a kedves honvédő nénik és bácsik?

Vagy pedig újabb győzelem elé néz Orbán? Ha kivágják az országot az Unióból, akkor lesz teljes a siker? A gyere haza fiatal projekt nem jött be. Végiggondolta azt mindenki, hogy mi fog történni azokkal, akik külföldön dolgoznak, ha hirtelen nem lesznek uniós polgárok és elveszítik azokat a jogaikat, amelyek most megilletik őket? Hm? Akkor jó lesz, megnyugszik mindenki és végre szabadok leszünk? Legfeljebb majd agyonverjük azt a néhány százezer hazakényszerült honfitársunkat, akik megtapasztalták, milyen demokráciában, normálisan élni és hőbörögni kezdenek? Esküszöm, ezt is el tudom képzelni, hogy a másfél millió agyhalott képes lenne nekimenni a saját gyerekeinek, unokáinak is. Viktorért mindent....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.